Krémová kaša z exotickej čiernej ryže

Info:

1 porcia
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 60 minút
Príprava spolu: 70 minút
1 porcia obsahuje:
349 kcal
Sacharidy: 69 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 10 g

Úvod:

Som typ osoby, ktorá každý večer zaspáva s myšlienkou, čo si znova chutné a nové pripraví na raňajky. Je to moja obľúbená časť dňa, ktorej venujem veľkú pozornosť. Milujem sa zobúdzať vediac, že ma čakajú fantastické raňajky, ktoré si môžem vychutnať so šálkou kvalitnej kávy.
Ak si radi pripravujete mliečnu ryžu, táto verzia môže váš obľúbený recept posunúť na vyšší level-čo sa týka chuti, ale aj nutrične.
Čierna ryža vyžaduje dlhšiu prípravu ako bežná biela ryža. Varí sa cca 60 minút, ale stojí to za to! Je zdrojom antokyanátov (látok so silným antioxidačným účinkom), vitamínu E, železa, vlákniny a bielkovín. Je prirodzene bezlepková a ľahko stráviteľná.
Môžem s istotou povedať, že vám bude jednoznačne chutiť a budete si ju pripravovať pravidelne. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Puding:
● soľ - štipka - -
● mletá škorica - 1/2 ČL -
● med/javorový sirup/agave - 1 PL -
● mandľové mlieko - 1 šálka -
● voda - 1 šálka -
● čierna ryža - 1/3 šálky -
Banán:
● banán - 1/2 ks -
● kokosový olej - 1/4 ČL -

Postup:

Puding- Ryžu som si opláchla pod tečúcou vodou. Potom som ju premiestnila do hrnca so všetkými surovinami, okrem agáve sirupu. Priviedla som k varu. Ryžu som varila na malom plameni zakrytú pokrievkou 60 minút, dokiaľ nezmäkla. Miešala som každých cca 15 minút podľa potreby. Keď ryža vsiakla všetku vodu primiešala som agáve sirup. Podávame s opečeným banánom. Ja osobne si ju vždy v miske podlejem ešte s trochou mandľovým mliekom.

Opečený banán- Na panvici som so rozohriala kokosový olej a každú stranu banánu som opiekla dozlatista. Po opečení bude mať banán výraznejšiu a lahodnejšiu chuť.

Dobrú chuť.