Krémová baklažánová polievka s cestovinami
Výživové Hodnoty:
3,0 porcií / ks
30 minút
100g polievky (bez cestovín) obsahuje:
68 kcal
9.40 g sacharidov
2.30 g tuku
2 g bielkovín
Popis:
Krémová polievka plná antioxidantov, vlákniny a vitamínov! Ak vám vypršali nápady, ako si baklažán zaujímavo pripraviť, tak jeden nápad tu pre vás mám! ;) Baklažánový krém s pórom, bazalkou a celozrnnými cestovinami.Polievka, ktorá príjemne zasýti a zahreje. Navyše dostanete do seba bohaté množstvo zeleniny. ;)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1
ks
baklažán
2-3
ks
cesnak (strúčik)
-
-
hrsť čerstvej bazalky
1
PL
maslo ghee
2
šálky
zeleninový vývar
2
ks
väčšie zemiaky
150-200
ml
mandľová smotana
1
ks
stredne veľký pór
-
-
uvarené celozrnné cestoviny podľa chuti
Postup:
V hrnci som si rozpustila maslo ghee, pridala strúčiky cesnaku, pór nakrájaný na kolieska, baklažán nakrájaný na kocky, dochutila soľou, čiernym korením a chvíľku opiekla. Následne som pridala zemiak nakrájaný na kocky a zaliala vývarom. Varila som cca 15 minút, dokiaľ zemiaky nezmäkli.
Keď boli zmiaky uvarené, pridala som čerstvúú bazalku a zeleninovú zmes som rozmixovala dohladka. Nakoniec som pridala mandľovú smotanu a ešte raz premixovala. Pred servírovaním som navrch polievky pridala cestoviny.
Dobrú chuť. 🙂