Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom
Ak si radi pripravujete na raňajky vajcia na akýkoľvek spôsob, tak dnešný recept vás určite bude baviť! ;) Chrumkavá celozrnná kôrka, v ktorej je lahodne zapečené vajce, a to všetko…
Skoré ráno tvorí moju najobľúbenejšiu časť dňa. Tých pár minút samoty, ktoré mam pre seba, hlboko milujem. Čistá myseľ, myšlienky a prázdny žalúdok. Takmer vždy vyhraje chuť horúcej a sladkej kaše, ktorá obsahuje tú najlepšiu kombináciu chutí a zdravých surovín. Toto bolo jedno z tých rán, kedy bulgur, kokos a mak stvorili niečo výnimočné. 🙂
Do hrnca som pridala vodu s kokosovým mliekom, agáve sirup, vanilkový extrakt a bulgur a priviedla k varu. Plameň som stíšila na minimum, pokryla pokrievkou a varila cca 20 minút, dokiaľ bulgur nezmäkol a nevsiakol všetku tekutinu. Nakoniec som primiešala mak a citrónovú kôru.
Kašu som rozdelila do dvoch misiek a ozdobila ovocím.
Podávame ešte teplé.
Dobrú chuť.
Vybrané na základe typu jedla.