Kokosová pena z ricotty s čerstvými malinami

Info:

2 porcie
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 5 minút
Príprava spolu: 10 minút
Chladenie: 60minút
1 porcia obsahuje:
213 kcal
Sacharidy: 15 g
Tuky: 11 g
Bielkoviny: 10 g

Úvod:

Táto lahodná a nadýchaná pena z ricotty s dotykom kokosu je ľahká a veľmi jednoduchá na prípravu! Príprava trvá 5 minút a budete potrebovať len pár surovín. Výsledok poteší nie len vás, ale aj vašich hostí či priateľov. 🙂
Kombinácia kokosu a malín je neuveriteľná, ale dá sa tu jemne experimentovať. Kto má radšej kombináciu čokolády a malín, pridajte do zmesi 1 lyžicu kakaa, namiesto malín môžete použiť rôzne druhy ovocia, pridať podrvené oriešku, čokoládu atď. 😉
úžasný “last-minute” dezert.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - štipka - -
● med/javorový sirup/agave - 1 PL -
● vanilkový extrakt - 1/2 ČL -
● vaječný bielok - 1 ks -
● sušený kokos - 1 PL -
● syr ricotta - 200 g -

Postup:

Postup: Ricottu, med a strúhaný kokos som spolu elektrickými metličkami vyšľahala dohladka. Potom som si z bielka a so štipkou soli vymiešala elektrickými metličkami do tuhého snehu. Sneh som zľahka primiešala do ricotty.

Pripravila som si dve hlbšie misky. Do každej som na dno poukladala 50g malín a na vrch rovnomerne pridala penu z ricotty.

Pred podávaním chladíme aspoň 1 hodinu, najlepšie cez noc (vtedy dosiahne tú pravú texturu peny).

Dobrú chuť. 🙂