Kokosová pena z ricotty s čerstvými malinami
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
10 minút
1 porcia obsahuje:
213 kcal
15 g sacharidov
11 g tuku
10 g bielkovín
Popis:
Táto lahodná a nadýchaná pena z ricotty s dotykom kokosu je ľahká a veľmi jednoduchá na prípravu! Príprava trvá 5 minút a budete potrebovať len pár surovín. Výsledok poteší nie len vás, ale aj vašich hostí či priateľov. :)
Kombinácia kokosu a malín je neuveriteľná, ale dá sa tu jemne experimentovať. Kto má radšej kombináciu čokolády a malín, pridajte do zmesi 1 lyžicu kakaa, namiesto malín môžete použiť rôzne druhy ovocia, pridať podrvené oriešku, čokoládu atď. ;)
úžasný "last-minute" dezert.
Suroviny:
štipka
-
soľ
1
PL
med/javorový sirup/agave
1/2
ČL
vanilkový extrakt
1
ks
vaječný bielok
1
PL
sušený kokos
200
g
syr ricotta
Postup:
Postup: Ricottu, med a strúhaný kokos som spolu elektrickými metličkami vyšľahala dohladka. Potom som si z bielka a so štipkou soli vymiešala elektrickými metličkami do tuhého snehu. Sneh som zľahka primiešala do ricotty.
Pripravila som si dve hlbšie misky. Do každej som na dno poukladala 50g malín a na vrch rovnomerne pridala penu z ricotty.
Pred podávaním chladíme aspoň 1 hodinu, najlepšie cez noc (vtedy dosiahne tú pravú texturu peny).
Dobrú chuť. 🙂