Kari-mrkvová nátierka so slnečnicovými semienkami
Výživové Hodnoty:
300 porcií / ks
15 minút
50g nátierky obsahuje:
80 kcal
3 g sacharidov
6 g tuku
2.50 g bielkovín
Popis:
Skvelá a zaujímavá chuť tejto nátierky je daná tým, že som nepoužila surovú mrkvu, ale jemne udusenú na masle ghee s prídavkom karí korenia. Kombinácia, ktorá podľa mňa spolu nesmierne ladí! ;) Použitie dusenej mrkvy má aj svoje výhody-účinnejšie vstrebávanie beta-karoténu, ľahšie spracovanie v našom tele a hlavne dusená mrkva nepustí šťavu, ktorá by mala potom vplyv na konzistenciu nátierky.
Ako "spojidlo" som použila naturálny syr Lučinu. Namiesto neho môžete použiť jemný tvaroh, syr žervé alebo cream cheese.
Jednoduchá a zdravá pomazánka plná skvelých chutí! :)
Suroviny:
-
-
soľ
1-2
ks
cesnak (strúčik)
1/2
PL
maslo ghee
2
ks
nastrúhaná mrkva
1/2
ČL
karí korenie
1
balenie (150g)
syr Lučina
1-2
PL
slnečnicové semienka opražené nasucho
Postup:
Očistenú mrkvu som si nastrúhala nahrubo. Na panvici som si rozpustila maslo ghee a zľahka opiekla nastrúhanú mrkvu, ktorú som dochutila jemne soľou (cca 2-3 minúty). Zmäknutú mrkvu som nechala vychladnúť.
Keď bola mrkva vychladnutá, následne som pridala rozpučený cesnak, karí korenie, slnečnicové semienka, syr lučinu a všetko dôkladne premiešala vidličkou, dokiaľ mi nevznikla konzistencia pomazánky.
Najlepšie chutí na opečenej hrianke. Nezjedenú pomazánku skladujeme v uzatvorenej umelej nádobe v chladničke.
Dobrú chuť. 🙂