Jesenná tekvicová polievka Hokkaido

Info:

2 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 15 minút
Príprava spolu: 30 minút
1 porcia (400g) obsahuje:
185 kcal
Sacharidy: 30 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 3 g

Úvod:

Miska plná jesenných chutí! 🙂

Ak ste sa rozhodli vyradiť krémové polievky z vášho jedálničku len preto, že obsahujú množstvo tuku vďaka v smotane, tak nezúfajte! 😉 Krémová a hustá polievka sa dá pripraviť aj bez zahusťovania a pridania smotany. A ako? Nasledujte recept.:)

Zdravá a pohodlná polievka, ktorú máte pripravenú mihnutím oka.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
1 PL - olivový olej
štipka - - mletá škorica
3 ks - cesnak (strúčik)
štipka - - muškátový oriešok
- - - hrsť čerstvej bazalky
1 ks - najemno nakrájaná cibuľa
- - - +nasucho opražené tekvicové semienka (voliteľné)
1 ČL - karí korenie
500 g - hokaido tekvica
1 ks - zelené jablko

Postup:

Tekvicu som si umyla a nakrájala na menšie kocky. Jablko som si ošúpala a taktiež nakrájala na malé kocky spolu s cibuľou. V hrnci som si rozohriala olivový olej, pridala tekvicu, jablko, cibuľu, celé strúčiky cesnaku, dochutila karí korením, soľou, štipkou škorice, muškátovým orieškom a opiekla cca 1 minútu. Potom som všetko zaliala vývarom a nechala na miernom ohni variť cca 15 minút domäkka. Nakoniec som do zmesi pridala čerstvé lístky bazalky a rozmixovala ponorným mixérom dohladka.
Podávame s opečenými tekvicovými semienkami.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy