Jesenná tekvicová polievka Hokkaido
Info:
Úvod:
Miska plná jesenných chutí! 🙂
Ak ste sa rozhodli vyradiť krémové polievky z vášho jedálničku len preto, že obsahujú množstvo tuku vďaka v smotane, tak nezúfajte! 😉 Krémová a hustá polievka sa dá pripraviť aj bez zahusťovania a pridania smotany. A ako? Nasledujte recept.:)
Zdravá a pohodlná polievka, ktorú máte pripravenú mihnutím oka.
Suroviny:
Postup:
Tekvicu som si umyla a nakrájala na menšie kocky. Jablko som si ošúpala a taktiež nakrájala na malé kocky spolu s cibuľou. V hrnci som si rozohriala olivový olej, pridala tekvicu, jablko, cibuľu, celé strúčiky cesnaku, dochutila karí korením, soľou, štipkou škorice, muškátovým orieškom a opiekla cca 1 minútu. Potom som všetko zaliala vývarom a nechala na miernom ohni variť cca 15 minút domäkka. Nakoniec som do zmesi pridala čerstvé lístky bazalky a rozmixovala ponorným mixérom dohladka.
Podávame s opečenými tekvicovými semienkami.
Dobrú chuť! 🙂