Jesenná tekvicová polievka Hokkaido
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
30 minút
1 porcia (400g) obsahuje:
185 kcal
30 g sacharidov
5 g tuku
3 g bielkovín
Popis:
Miska plná jesenných chutí! :)Ak ste sa rozhodli vyradiť krémové polievky z vášho jedálničku len preto, že obsahujú množstvo tuku vďaka v smotane, tak nezúfajte! ;) Krémová a hustá polievka sa dá pripraviť aj bez zahusťovania a pridania smotany. A ako? Nasledujte recept.:)Zdravá a pohodlná polievka, ktorú máte pripravenú mihnutím oka.
Suroviny:
-
-
soľ
1
PL
olivový olej
štipka
-
mletá škorica
3
ks
cesnak (strúčik)
štipka
-
muškátový oriešok
-
-
hrsť čerstvej bazalky
1
ks
najemno nakrájaná cibuľa
-
-
+nasucho opražené tekvicové semienka (voliteľné)
1
ČL
karí korenie
500
g
hokaido tekvica
1
ks
zelené jablko
Postup:
Tekvicu som si umyla a nakrájala na menšie kocky. Jablko som si ošúpala a taktiež nakrájala na malé kocky spolu s cibuľou. V hrnci som si rozohriala olivový olej, pridala tekvicu, jablko, cibuľu, celé strúčiky cesnaku, dochutila karí korením, soľou, štipkou škorice, muškátovým orieškom a opiekla cca 1 minútu. Potom som všetko zaliala vývarom a nechala na miernom ohni variť cca 15 minút domäkka. Nakoniec som do zmesi pridala čerstvé lístky bazalky a rozmixovala ponorným mixérom dohladka.
Podávame s opečenými tekvicovými semienkami.
Dobrú chuť! 🙂