Jablkovo-tvarohové scones

Info:

20 ks
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 35 minút
Príprava spolu: 40 minút
1 ks obsahuje:
75 kcal
Sacharidy: 15 g
Tuky: 0.80 g
Bielkoviny: 3 g

Úvod:

U nás v rodine sú tieto roztomilé scones obľúbenou záležitosťou k rannému čaju alebo káve. Ešte teplé si ich vždy natrieme domácim džemom alebo s extra vrstvou tvarohu. 🙂
Pravé scones máte možnosť ochutnať v Anglicku, ale prečo si ich nedopriať aj v pohodlí domova? 😉

TIP:Cesto nie je dobré dlho spracovávať rukami, stačí krátko a zľahka, potom budú scones pekne nadýchané. Namiesto sušených hrozienok môžete použiť nasekané vlašské orechy nahrubo.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Scones:
● soľ - štipka - -
● mletá škorica - 1 PL -
● špaldová múka hladká - 2 šálky -
● kypriaci prášok do pečiva - 1 a 1/2 ČL -
● sušené hrozienka - 1/3 šálky -
● vajce - 1 ks -
● mandľové mlieko - 1/2 šálky -
● kokosový cukor - 1/3 šálky -
● jablko - 2 ks -
● odtučnený tvaroh jemný - 1/2 šálky -
Na potretie:
● mletá škorica - - - -
● maslo ghee - - - -

Postup:

V jednej miske som si preosiala cez sitko špaldovú múku, kypriaci prášok do pečiva, škoricu a štipku soli. Potom som si jablká ošúpala, nastrúhala nahrubo a pridala k múke. V druhej miske som si ručne metličkami vymiešala mandľové mlieko s tvarohom a vajcom. Mokrú zmes som pridala do suchej zmesi a jemne premiešala s drevenou varechou, dokiaľ sa mi nevytvorilo mierne lepivé cesto. Nakoniec som primiešala ešte hrozienka. Hotové cesto som dala aspoň na 30 minút do chladničky (bude sa s ním lepšie pracovať).

Kuchynskú dosku som si poprášila múkou, pridala na ňu vychladené cesto, ktoré som si z vrchu taktiež poprášila múkou a vypracovala nelepivé cesto (nepreháňajte to moc s múkou, cesto má byť vláčne). Z cesta som vyvaľkala do tvaru kruhu (3cm hrubé) a vykrajovala z neho menšie kolieska (buď formičkou na cookies alebo pohárom), ktoré som ukladala na plech vyloženým papierom na pečenie. Vrch scones som potrela rozpusteným maslom ghee a škoricou. Piekla som 15-20 minút pri 180 stupňoch.
Podávame ešte teplé. Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.