Ihneď mäkké medovníčky s kúskami orechov

Info:

35 ks
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 35 minút
1 ks obsahuje:
49 kcal
Sacharidy: 8 g
Tuky: 2 g
Bielkoviny: 1 g

Úvod:

Ešte stále hľadáte recept na vianočné medovníčky a nenašli ste ten pravý?
Tak dajte STOP hľadaniu receptov na tie najmäkšie a najlepšie medovníčky! Dnes vám posielame presne také-super zdravé medovníčky týchto Vianoc, ktoré zachutia a zavoňajú všetkým. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● mletá škorica - 1 ČL -
● vajce - 1 ks -
● perníkové korenie - 1 ČL -
● kôra z 1 citróna - - - -
● špaldová múka hladká - 250 g -
● kokosový olej - 50 g -
● + vajce na potretie - - - -
● kokosový cukor - 100 g -
● med - 50 g -
● kypriaci prášok do perníka - 1/2 balenia -
● mleté vlašské orechy - 50 g -

Postup:

Rúru som si predhriala na 175 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. V malom hrnci som si roztopila kokosový olej spolu s medom. Vo väčšej miske, okrem vajca, som si premiešala špaldovú múku so zvyšnými surovinami. Potom som priliala roztopený kokosový olej s medom a vmiesila do cesta. Nakoniec som pridala vajce a vypracovala tuhšie nelepivé cesto (ak cesto bude redšie a lepiť sa, prisypte viac múky). Cesto som dala na 30 minút odpočívať do chladničky.
Kuchynskú linku som si pomúčila múkou a cesto vyvaľkala do tvaru kruhu (cca 0,5cm hrubé). Z cesta som vykrajovala medovníčky ľubovolného tvaru a ukladala na plech. Vrch medovníkov som potrela rozšľahaným vajíčkom a dala piecť na 10 minút (dlho ich nepečte, inak budú tvrdé).
Skladujeme v uzatvorenej nádobe.

Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.