Hustá zeleninová polievka s pečeným baklažánom

Info:

6 porcií
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 50 minút
Príprava spolu: 60 minút
1 porcia (2 naberačky) obsahuje:
183 kcal
Sacharidy: 27 g
Tuky: 4 g
Bielkoviny: 3 g

Úvod:

Hustá, bohatá, mierne pikantná polievka plná zeleniny a strukovín! Nie je to len hocijaká polievka, je obohatená o pečený baklažán, paradajky a cesnak! 🙂 Na zjemnenie chuti nakoniec na vrch pridajte lyžičku gréckeho jogurtu.

Ak nemáte radi fazuľu, použite šošovicu. Skvele pohladí a zasýti váš žalúdok. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
- - - mleté čierne korenie
2 PL - olivový olej
4 ks - paradajka
4 ks - cesnak (strúčik)
1 a 1/2 šálky - uvarená červená fazuľa
2 PL - citrónová šťava
1 ks - pór
- - - mletá červená paprika
2 ks - baklažán nakrájaný na kocky
1 ks - zeler nakrájaný na kocky
3 ks - nastrúhaná mrkva
1 balenie (150g) - 0% grécky jogurt
6 šálok - zeleninový vývar

Postup:

Rúru som si prehriala na 200 stupňov. Plech som si vyložila papierom na pečenie a naň poukladala kocky baklažánu, celé paradajky, cesnak a poliala zľahka olivovým olejom. Piekla som cca 20 minút, dokiaľ zelenina nebola mäkká. Z upečeného baklažánu som odstránila šupku a paradajky spolu s cesnakom som rozpučila na kašu.

Medzitým som si rozohriala v hrnci olivový olej, pridala mrkvu, pór nakrájaný na kolieska, dochutila soľou korením, paprikou a opiekla cca 5 minút. Potom som pridala zeleninový vývar a fazuľu. Pod pokrievkou som varila cca 20, dokiaľ všetko nezmäklo. Nakoniec som primiešala pečený baklažán, paradajky, cesnak, citrónovú šťavu a varila ešte 5 minút.

Podávame s lyžičkou gréckeho jogurtu.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy