Hustá zeleninová polievka s pečeným baklažánom
Výživové Hodnoty:
6 porcií / ks
60 minút
1 porcia (2 naberačky) obsahuje:
183 kcal
27 g sacharidov
4 g tuku
3 g bielkovín
Popis:
Hustá, bohatá, mierne pikantná polievka plná zeleniny a strukovín! Nie je to len hocijaká polievka, je obohatená o pečený baklažán, paradajky a cesnak! :) Na zjemnenie chuti nakoniec na vrch pridajte lyžičku gréckeho jogurtu.Ak nemáte radi fazuľu, použite šošovicu. Skvele pohladí a zasýti váš žalúdok. ;)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
2
PL
olivový olej
4
ks
paradajka
4
ks
cesnak (strúčik)
1 a 1/2
šálky
uvarená červená fazuľa
2
PL
citrónová šťava
1
ks
pór
-
-
mletá červená paprika
2
ks
baklažán nakrájaný na kocky
1
ks
zeler nakrájaný na kocky
3
ks
nastrúhaná mrkva
1
balenie (150g)
0% grécky jogurt
6
šálok
zeleninový vývar
Postup:
Rúru som si prehriala na 200 stupňov. Plech som si vyložila papierom na pečenie a naň poukladala kocky baklažánu, celé paradajky, cesnak a poliala zľahka olivovým olejom. Piekla som cca 20 minút, dokiaľ zelenina nebola mäkká. Z upečeného baklažánu som odstránila šupku a paradajky spolu s cesnakom som rozpučila na kašu.
Medzitým som si rozohriala v hrnci olivový olej, pridala mrkvu, pór nakrájaný na kolieska, dochutila soľou korením, paprikou a opiekla cca 5 minút. Potom som pridala zeleninový vývar a fazuľu. Pod pokrievkou som varila cca 20, dokiaľ všetko nezmäklo. Nakoniec som primiešala pečený baklažán, paradajky, cesnak, citrónovú šťavu a varila ešte 5 minút.
Podávame s lyžičkou gréckeho jogurtu.
Dobrú chuť! 🙂