Hustá zeleninová polievka s pečeným baklažánom

Info:

6 porcií
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 50 minút
Príprava spolu: 60 minút
1 porcia (2 naberačky) obsahuje:
183 kcal
Sacharidy: 27 g
Tuky: 4 g
Bielkoviny: 3 g

Úvod:

Hustá, bohatá, mierne pikantná polievka plná zeleniny a strukovín! Nie je to len hocijaká polievka, je obohatená o pečený baklažán, paradajky a cesnak! 🙂 Na zjemnenie chuti nakoniec na vrch pridajte lyžičku gréckeho jogurtu.

Ak nemáte radi fazuľu, použite šošovicu. Skvele pohladí a zasýti váš žalúdok. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● olivový olej - 2 PL -
● paradajka - 4 ks -
● cesnak (strúčik) - 4 ks -
● uvarená červená fazuľa - 1 a 1/2 šálky -
● citrónová šťava - 2 PL -
● pór - 1 ks -
● mletá červená paprika - - - -
● baklažán nakrájaný na kocky - 2 ks -
● zeler nakrájaný na kocky - 1 ks -
● nastrúhaná mrkva - 3 ks -
● 0% grécky jogurt - 1 balenie (150g) -
● zeleninový vývar - 6 šálok -

Postup:

Rúru som si prehriala na 200 stupňov. Plech som si vyložila papierom na pečenie a naň poukladala kocky baklažánu, celé paradajky, cesnak a poliala zľahka olivovým olejom. Piekla som cca 20 minút, dokiaľ zelenina nebola mäkká. Z upečeného baklažánu som odstránila šupku a paradajky spolu s cesnakom som rozpučila na kašu.

Medzitým som si rozohriala v hrnci olivový olej, pridala mrkvu, pór nakrájaný na kolieska, dochutila soľou korením, paprikou a opiekla cca 5 minút. Potom som pridala zeleninový vývar a fazuľu. Pod pokrievkou som varila cca 20, dokiaľ všetko nezmäklo. Nakoniec som primiešala pečený baklažán, paradajky, cesnak, citrónovú šťavu a varila ešte 5 minút.

Podávame s lyžičkou gréckeho jogurtu.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.