Hustá zeleninová polievka s pečeným baklažánom
Info:
Úvod:
Hustá, bohatá, mierne pikantná polievka plná zeleniny a strukovín! Nie je to len hocijaká polievka, je obohatená o pečený baklažán, paradajky a cesnak! 🙂 Na zjemnenie chuti nakoniec na vrch pridajte lyžičku gréckeho jogurtu.
Ak nemáte radi fazuľu, použite šošovicu. Skvele pohladí a zasýti váš žalúdok. 😉
Suroviny:
Postup:
Rúru som si prehriala na 200 stupňov. Plech som si vyložila papierom na pečenie a naň poukladala kocky baklažánu, celé paradajky, cesnak a poliala zľahka olivovým olejom. Piekla som cca 20 minút, dokiaľ zelenina nebola mäkká. Z upečeného baklažánu som odstránila šupku a paradajky spolu s cesnakom som rozpučila na kašu.
Medzitým som si rozohriala v hrnci olivový olej, pridala mrkvu, pór nakrájaný na kolieska, dochutila soľou korením, paprikou a opiekla cca 5 minút. Potom som pridala zeleninový vývar a fazuľu. Pod pokrievkou som varila cca 20, dokiaľ všetko nezmäklo. Nakoniec som primiešala pečený baklažán, paradajky, cesnak, citrónovú šťavu a varila ešte 5 minút.
Podávame s lyžičkou gréckeho jogurtu.
Dobrú chuť! 🙂