Hráškový krém s údeným lososom
Info:
Úvod:
Vynikajúca maslovo-krémová polievka takmer iba z hrášku! Zdravý a rýchly krém, ktorý je obohatený o plátky lososa, ktoré mu dodávajú ten správny šmrnc, chuť a vyšší obsah kvalitných bielkovín. Ak ju budete chcieť posunúť o vyšší level, odporúčam si k nemu pripraviť chrumkavý toast natretý cream cheese s plátkom údeneho lososa! Neuveriteľná kombinácia chutí. 😉
Suroviny:
Postup:
V hrnci som si rozohriala olivový olej, pridala najmeno nakrájanú cibuľu a zľahka opiekla. Následne som do hrnca vyliala zeleninový vývar, celé strúčiky cesnaku, dochutila soľou, čiernym korením a priviedla k varu. Potom som pridala hrášok. Ak hrášok začal vrieť, stíšila som plameň na minimum a varila domäkka, cca 10-12 minút. Keď bol hrášok uvarený, zmes som vymixovala ponorným mixérom dohladka.
Servírujeme s plátkami údeného lososa navrchu, alebo si k nemu pripravíme spomínany toast.
Dobrú chuť. 🙂