Grepovo-kokosový parfait s pufovaným amarantom
Info:
Úvod:
Alebo raňajky do pohára? Lahodné a jemné raňajky, ktoré sú dokonale vyvážené krémovým jogurtom, grapefruitom, opečeným kokosom, medom a pufovaným amarantom!
Pufovaný amarant jednoducho dosiahnete tak, že ho nasucho na miernom plameni opečiete na panvici pod pokrievkou – on vám začne “vyskakovať” doslova ako pukance! Takto dosiahne intenzívnejšiu orechovú chuť a chrumkavosť.
Ak chcete zvýšiť množstvo bielkovín, tak do jogurtu zamiešajte odmerku proteínu a vynechajte med. Poslúži aj ako osviežujúci dezert, ak ho necháte pár hodín chladiť v chladničke. 😉
Suroviny:
Postup:
Kokos som si nasucho opiekla na panvici do zhnednutia a dala bokom. Amarantové semienka som si taktiež nasucho opiekla na panvici pod pokrievkou, dokiaľ nezačali vyskakovať ako pukance. Nakoniec som si grep nakrájala na väčšie kocky (odstráňte aj tú jemnú bielu šupku).
Na spodok skleneného pohára som pridala jednu 1/2 bieleho jogurtu, pár kúskov grapefruitu, 1 ČL medu, 1 a 1/2 PL opečeného kokosu a 1/2 PL pufovaného amarantu. Potom som opakovala ešte raz.
Dobrú chuť! 🙂