Fit Krtkova torta
Info:
Úvod:
Kto by nepoznal tento známy a obľúbený dezert od známeho doktora? Bohužiaľ, dostať je ju iba v práškovej forme so stuženými tukmi, čo nie je moc ideálne.
Už viete, že u nás môžete maškrtiť bez výčitiek aj dezerty, ktorých ste sa museli vzdať – tak jednu takú domácu a absolútne bez výčitiek vám prinášame práve teraz!
Pripravujete narodeninovú oslavu? Chcete potešiť svoju rodinu či kamarátov niečim zdravým?-úspech garantovaný! 😉
TIP: Množstvo múky môžete nahradiť pomletými orechmi (200g múky, 120g orechov).
Suroviny:
Postup:
Najprv som si pripravila plnku, aby mohla tuhnúť popri pečení. V miske som si vymiešala tvarohy s kokosovým cukrom. V ďalšej miske som si vyšľahala kokosovú šľahačku (ktorú dostanete v bio obchodoch alebo si ju vyrobíte podľa nášho receptu na stránke) a vmiešala ju do tvarohu. Pripravenú plnku som dala zachladiť do chladničky.
V kuchynskom robote (alebo ručne metličkami) som si vyšľahala vajcia s kokosovým cukrom a vanilkovým extraktom, dokiaľ sa cukor nerozpustil. Potom som pridávala po troche mlieko, jablkové pyré a rozpustený kokosový olej. Nakoniec som pridala múku, práškové kakao a kypriaci prášok so štipkou soli. Hotové cesto som vyliala do vymastenej tortovej formy (priemer 26 cm) a piekla 35-40 minút pri 180 stupňoch. Upečené cesto som nechala úplne vychladnúť.
Nožíkom som tortu zvnútra obrezala cca 2 cm od okraja dokruhu. Potom som v strede vytvorila tzv. mriežku, aby sa mi cesto ľahšie lyžicou “vydlabávalo”. Tieto odrezky som premiestnila do misky a dlaňou ich pomrvila na malé omrvinky. Vydlabaný stred som jemne potrela tvarohovou plnkou a naplnila priečne narezanými banánmi. Zvyšnou plnkou som potrela banány aj boky korpusu (snažila osm sa vytvoriť kopček). Pomrveným cestom som pokryla celú tortu a mierne utlačila.
Odporúčam tortu robiť deň vopred, aby plnka úplne stuhla a držala dokonale pohromade alebo pred servírovaním nechať v chladničke pár hodín stuhnúť. Ďalšia možnosť je do plnky použiť práškovú želatínu. 🙂
Dobrú chuť.