Fit Krtkova torta

Fit Krtkova torta

Výživové Hodnoty:

16 porcií / ks
90 minút
1 ks obsahuje:
260 kcal
16 g sacharidov
9 g tuku
7 g bielkovín

Popis:

Kto by nepoznal tento známy a obľúbený dezert od známeho doktora? Bohužiaľ, dostať je ju iba v práškovej forme so stuženými tukmi, čo nie je moc ideálne. Už viete, že u nás môžete maškrtiť bez výčitiek aj dezerty, ktorých ste sa museli vzdať - tak jednu takú domácu a absolútne bez výčitiek vám prinášame práve teraz! Pripravujete narodeninovú oslavu? Chcete potešiť svoju rodinu či kamarátov niečim zdravým?-úspech garantovaný! ;)TIP: Množstvo múky môžete nahradiť pomletými orechmi (200g múky, 120g orechov).
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

Cesto:

štipka - soľ
3 PL práškové kakao
1 balenie kypriaci prášok do pečiva
1 ČL vanilkový extrakt
3 ks vajce
320 g špaldová múka hladká
180 g kokosový cukor
200 ml kokosové mlieko light
100 ml rozpustený kokosový olej
100 ml jablkové pyré

Plnka:

3 ks banán
4 PL kokosový cukor
500 g odtučnený tvaroh jemný
300 ml kokosová šľahačka

Postup:

Najprv som si pripravila plnku, aby mohla tuhnúť popri pečení. V miske som si vymiešala tvarohy s kokosovým cukrom. V ďalšej miske som si vyšľahala kokosovú šľahačku (ktorú dostanete v bio obchodoch alebo si ju vyrobíte podľa nášho receptu na stránke) a vmiešala ju do tvarohu. Pripravenú plnku som dala zachladiť do chladničky.
V kuchynskom robote (alebo ručne metličkami) som si vyšľahala vajcia s kokosovým cukrom a vanilkovým extraktom, dokiaľ sa cukor nerozpustil. Potom som pridávala po troche mlieko, jablkové pyré a rozpustený kokosový olej. Nakoniec som pridala múku, práškové kakao a kypriaci prášok so štipkou soli. Hotové cesto som vyliala do vymastenej tortovej formy (priemer 26 cm) a piekla 35-40 minút pri 180 stupňoch. Upečené cesto som nechala úplne vychladnúť.
Nožíkom som tortu zvnútra obrezala cca 2 cm od okraja dokruhu. Potom som v strede vytvorila tzv. mriežku, aby sa mi cesto ľahšie lyžicou “vydlabávalo”. Tieto odrezky som premiestnila do misky a dlaňou ich pomrvila na malé omrvinky. Vydlabaný stred som jemne potrela tvarohovou plnkou a naplnila priečne narezanými banánmi. Zvyšnou plnkou som potrela banány aj boky korpusu (snažila osm sa vytvoriť kopček). Pomrveným cestom som pokryla celú tortu a mierne utlačila.
Odporúčam tortu robiť deň vopred, aby plnka úplne stuhla a držala dokonale pohromade alebo pred servírovaním nechať v chladničke pár hodín stuhnúť. Ďalšia možnosť je do plnky použiť práškovú želatínu. 🙂

Dobrú chuť.

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky