Fantastický jablkový koláč

Info:

16 ks
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 55 minút
Príprava spolu: 60 minút
1 ks obsahuje:
221 kcal
Sacharidy: 27 g
Tuky: 8 g
Bielkoviny: 3 g

Úvod:

Pamätáte si, keď vás doma rodina alebo babka lákala na skvelé jablkové pité? Ak ho máte radi, ako ja (kto nemá?), tak tento recept chutí rovnako fantasticky, lenže je o niečo zdravší.
…Proste lahodný a krehký jesenný koláčik ako sa patrí. 🙂
TIP: Do ovocnej plnky môžete pridať sušené hrozienka alebo nasekané vlašské orechy.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - štipka - -
● mletá škorica - 2 ČL -
● bourbon vanilka - 2 ČL -
● hruška - 2 ks -
● jablko - 5 ks -
● špaldová múka hladká - 150 g -
● ovsené vločky - 150 g -
● kokosový olej - 180 g -
● trstinový cukor - 200 g -

Postup:

Jablká a hrušky som si ošúpala a nastrúhala nahrubo. Potom som si pripravila dve misky. Do jednej misky som nasypala 75g ovsených vločiek, 75g hladkej špaldovej múky, 100g trstinového cukru (alebo kokosového cukru), 1 ČL mletej škorice, 1 ČL bourbon vanilky, štipku soli a do druhej misky to isté. Zmes v každej miske som dobre premiešala.Rúru som si predhriala na 180 stupňov a zapekaciu misku (20x20cm) vyložila papierom na pečenie. Na dno zapekacej misky som pridala polovicu zmesi (len tak zľahka som posypala dno, moc neutláčajte), potom som na ovsenú zmes pridala nastrúhané ovocie (tiež moc neutláčajte) a vrch posypala druhou polovicou ovsenej zmesi. Nakoniec som si v malom hrnci roztopila kokosový olej a poliala ním celý povrch koláču.Piekla som 40 minút, dokiaľ koláč vstrebal maslo a vrch bol pekne zlatý a mierne chrumkavý.Pred podávaním som nechala vychladnúť, inak sa bude mierne trúsiť.
Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.