Egrešový cobbler

Info:

4 porcie
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 40 minút
Príprava spolu: 50 minút
1 porcia obsahuje:
255 kcal
Sacharidy: 45 g
Tuky: 9 g
Bielkoviny: 4 g

Úvod:

Rýchly a pohodlný dezert (alebo raňajky?), ktorý uspokojí vaše chute na 100%. Bohaté množstvo šťavnatého a sezónneho ovocia ukryté pod chrumkavou perinkou.

Dezert je veľmi flexibilný. Stačí použiť 2-3 šálky ovocia, ktoré máte momentálne po ruke a “perinku” môžete pripraviť z akejkoľvek múky. Z ovocia odporúčam použiť bobuľové ovocie a z múk ovsenú, mandľovú, pšennú, špaldovú či pohánkovú.

TIP: Cobbler môžete servírovať so studeným jogurtom alebo domácou zmrzlinou.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● kokosový olej - 2 PL -
● jedlá sóda - 1 ČL -
● akékoľvek mlieko - 1/3 šálky -
● kokosový cukor - 2 PL -
● akákoľvek múka - 3/4 šálky -
Ovocie:
● mletá škorica - 1 ČL -
● med/javorový sirup/agave - 1/3 šálky -
● čerstvé maliny - 1 šálka -
● šťava z 1/2 citróna - - - -
● egreše - 2 šálky -
● tapioková múka - 2 PL -

Postup:

Ovocie- Rúru som si predohriala na 200 stupňov. Do misky som si pridala egreše a jemne ich rozlačila vidličkou. Následne som pridala maliny s ostatnými surovinami a premiešala. Ovocie som premiestnila do okrúhlej zapekacej misky (26 cm) a dala predpiecť na 10-15 minút. Zatiaľ som si pripravila cesto.

Cesto- V miske som si zmiešala múku, cukor, jedlú sódu a prstami vmiešala kokosový olej (vznikne drobivá zmes). Nakoniec som vmiešala mlieko.

Ovocie som vytiahla z rúry, lyžicou som na vrch ukladala menšie kôpky cesta a dala zapiecť ešte na 30 minút (ak chcete, vrch môžete posypať ešte škoricou a cukrom, pretože egreše sú veľmi kyslé). Zmes som rovnomerne rozdelila do misiek a servírovala s kopčekom jogurtu alebo domácej zmrzliny.

Dobrú chuť.

Kalórie sú počítané s mandľovou múkou a mandľovým mliekom.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.