Egrešový cobbler
Info:
Úvod:
Rýchly a pohodlný dezert (alebo raňajky?), ktorý uspokojí vaše chute na 100%. Bohaté množstvo šťavnatého a sezónneho ovocia ukryté pod chrumkavou perinkou.
Dezert je veľmi flexibilný. Stačí použiť 2-3 šálky ovocia, ktoré máte momentálne po ruke a “perinku” môžete pripraviť z akejkoľvek múky. Z ovocia odporúčam použiť bobuľové ovocie a z múk ovsenú, mandľovú, pšennú, špaldovú či pohánkovú.
TIP: Cobbler môžete servírovať so studeným jogurtom alebo domácou zmrzlinou.
Suroviny:
Postup:
Ovocie- Rúru som si predohriala na 200 stupňov. Do misky som si pridala egreše a jemne ich rozlačila vidličkou. Následne som pridala maliny s ostatnými surovinami a premiešala. Ovocie som premiestnila do okrúhlej zapekacej misky (26 cm) a dala predpiecť na 10-15 minút. Zatiaľ som si pripravila cesto.
Cesto- V miske som si zmiešala múku, cukor, jedlú sódu a prstami vmiešala kokosový olej (vznikne drobivá zmes). Nakoniec som vmiešala mlieko.
Ovocie som vytiahla z rúry, lyžicou som na vrch ukladala menšie kôpky cesta a dala zapiecť ešte na 30 minút (ak chcete, vrch môžete posypať ešte škoricou a cukrom, pretože egreše sú veľmi kyslé). Zmes som rovnomerne rozdelila do misiek a servírovala s kopčekom jogurtu alebo domácej zmrzliny.
Dobrú chuť.
Kalórie sú počítané s mandľovou múkou a mandľovým mliekom.