Domáci mliečny rez bez múky
Info:
Úvod:
Známa a obľúbená pochúťka pripravená extra pre fitnessákov! 😉 Dá sa jednoducho a rýchlo pripraviť v pohodlí domova z pár surovín. Ak chcete zvýšiť obsah bielkovín, stačí do plnky primiešať odmerku proteínu.
Môžem povedať, že sú lahodnejšie, zdravšie a chuť je takmer na nerozoznanie. 🙂
Suroviny:
Postup:
Cesto- Žĺtka s cukrom som si vyšľahala elektrickými metličkami dohladka. Potom som pridala rozpustený kokosový olej, vodu a vyšľahala znovu. Nakoniec som pridala zvyšné suroviny, okrem bielok, a opäť vyšľahala. Z bielok so štipkou soli som si vyšľahala tuhý sneh, pridala do kakaovej zmesi a elektrickými metličkami vyšľahala dohladka.
Sú dva spôsoby ako môžete cesto upiecť:
1. Buď cesto vylejete do menšieho, hlbokého plechu vyloženým papierom na pečenie a dáte upiecť na 15 minút pri 190 stupňoch, a potom po upečení cesto rozkrojíte pozdĺžne na 2 pláty.
2. Alebo polovicu cesta vylejete na väčší plech vyloženým papierom na pečenie a rozotriete ho do tvaru štvorca a dáte upiecť na 5-7 minút pri 190 stupňoch. Potom druhú polovicu cesta taktiež.
Keď som mala pláty pripravené, tak som si pripravila plnku. Všetky suroviny som si vymiešala spolu dohromady a natrela na jeden celý plát a prikryla druhým.
Nakoniec som si na pare roztopila čokoládu s kokosovým olejom a natrela na vrch koláča.
Hotový koláč som dala chladiť do chladničky na pár hodín, najlepšie cez noc.
Dobrú chuť.