Domáci mliečny rez bez múky

Info:

18 ks
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 35 minút
Príprava spolu: 40 minút
1 ks obsahuje:
168 kcal
Sacharidy: 11 g
Tuky: 10 g
Bielkoviny: 5 g

Úvod:

Známa a obľúbená pochúťka pripravená extra pre fitnessákov! 😉 Dá sa jednoducho a rýchlo pripraviť v pohodlí domova z pár surovín. Ak chcete zvýšiť obsah bielkovín, stačí do plnky primiešať odmerku proteínu.
Môžem povedať, že sú lahodnejšie, zdravšie a chuť je takmer na nerozoznanie. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● soľ - štipka - -
● trstinový cukor - 1/2 šálky -
● práškové kakao - 4 PL -
● kypriaci prášok do pečiva - 1 ČL -
● sušený kokos - 10 PL -
● žĺtok - 6 ks -
● rozpustený kokosový olej - 2 PL -
● vaječný bielok - 6 ks -
● voda - 4 PL -
Plnka:
● trstinový cukor - 6 PL -
● vanilkový extrakt - 1 ČL -
● odtučnený tvaroh jemný - 250 g -
● syr ricotta - 250 g -
Čokoládová poleva:
● nasekaná kvalitná horká čokoláda - 100 g -
● kokosový olej - 50 g -

Postup:

Cesto- Žĺtka s cukrom som si vyšľahala elektrickými metličkami dohladka. Potom som pridala rozpustený kokosový olej, vodu a vyšľahala znovu. Nakoniec som pridala zvyšné suroviny, okrem bielok, a opäť vyšľahala. Z bielok so štipkou soli som si vyšľahala tuhý sneh, pridala do kakaovej zmesi a elektrickými metličkami vyšľahala dohladka.

Sú dva spôsoby ako môžete cesto upiecť:
1. Buď cesto vylejete do menšieho, hlbokého plechu vyloženým papierom na pečenie a dáte upiecť na 15 minút pri 190 stupňoch, a potom po upečení cesto rozkrojíte pozdĺžne na 2 pláty.

2. Alebo polovicu cesta vylejete na väčší plech vyloženým papierom na pečenie a rozotriete ho do tvaru štvorca a dáte upiecť na 5-7 minút pri 190 stupňoch. Potom druhú polovicu cesta taktiež.

Keď som mala pláty pripravené, tak som si pripravila plnku. Všetky suroviny som si vymiešala spolu dohromady a natrela na jeden celý plát a prikryla druhým.
Nakoniec som si na pare roztopila čokoládu s kokosovým olejom a natrela na vrch koláča.
Hotový koláč som dala chladiť do chladničky na pár hodín, najlepšie cez noc.

Dobrú chuť.