Domáce mandľové mlieko
Info:
Úvod:
Výroba domáceho mandľového mlieka nie je vôbec taká zložitá, ako si možno myslíte.
Všetko čo budete potrebovať na prípravu je džbán, mixér a bavlnené plátno. Tí, ktorí trpia intoleranciou na laktózu toto mandľové mlieko je skvelou, vynikajúcou, krémovou alternatívou!
Mandle obsahujú vápnik a taktiež esenciálne mastné kyseliny, ktoré pomáhajú regulovať metabolizmus. 🙂
Suroviny:
Postup:
Mandle som namočila do vody na 6 hodín, najlepšie cez noc.
Mandle som pridala do mixéra s filtrovanou vodou. Mixovala som na najvyššom stupni, dokiaľ to nezačalo peniť. Potom som pridala som vanilkový extrakt, med a znova mixovala cca 30 sekúnd. Bavlnené plátno som si položila na otvor džbánú a pomaly liala mandľovú zmes do džbánu cez plátno. Vrch som jemne stlačila, aby sa mlieko uvolnilo. Môžete to urýchliť tak, že zo spodu budete zmes žmýkať pomocou ruky. Trvalo to cca 5 minút, dokým sa všetko mlieko nedostalo von.
Mlieko skladujte v sklenenej nádobe v chladničke. Pred použitím dobre pretrepte. Skvele sa hodí do proteínových nápojov, zdravých koláčov, s ovsenými vločkami, alebo len tak.
Užite si ho! Dobrú chuť. 🙂