Domáce gaštanové pyré
Info:
Úvod:
ó, mňam! Jedna z luxusných vecí, ktorú si môžete v tejto sezóne u vás doma pripraviť. Neviem ako veľmi milujete gaštanové pyré – teraz nemyslím to kupované, ktoré sa nedotkli ani jedného gaštanu alebo tie v kaviarňach plné šľahačky…Ale ja veľmi, hlavne to pravé, domáce! Lahodná, krémová chuť, pravá vôňa škorice, dosladené kokosovým cukrom. 😉
Pokojne si môžete pripraviť aj zdravší variant gaštanového pyré s kokosovou šľahačkou alebo použiť ich do skvelých jesenných dezertov, alebo si počkať čoskoro na moje využitie, ale o tom potom. 🙂
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Každý vrch jedného gaštanu som prerezala do tvaru “X” a premiestnila na plech. Piekla som ich 15 minút. Po upečení som ich nechala mierne vychladnúť a zbavila šupky. Potom som ich premiestnila do hrnca s vodou a varila ich 20 minút domäkka. Uvarené gaštany som zbavila vody a v mixéri vymixovala do hladkej pasty. Nakoniec som gaštanovú pastu pridala do menšieho hrnca, zaliala s vodou, pridala cukor, škoricu, vanilku, rumový extrakt a varila za občasného premiešania cca 20-30 minút, dokiaľ mi nevznikla hustá konzistencia.
Hotové gaštanové pyré som nechala úplne vychladnúť a skladovala v sklenenej uzatvorenej nádobe v chladničke. Môžete ho aj zamraziť.
Dobrú chuť.