Domáce arašidové maslo
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Arašidy som poukladala na plech s papierom na pečenie. Piekla som ich najprv 3 minúty a potom som premiešala (alebo potraste plechom) a piekla ďalších 5 minút, dokiaľ neboli jemne hnedasté (arašidy treba sledovať, ľahko môžu prihorieť).
Potom som arašidy nechala vychladnúť. Pražené arašidy som pridala do kuchynského robota spolu s olejom, soľou a začala mixovať cca 1 minútu, potom som lyžicou premiešala a zase mixovala. Podľa potreby som priliala ešte trocha oleja. Mixovala som dovtedy, dokiaľ som nezískala hladkú, krémovú konzistenciu (najprv sa vám spraví taká guľatá masa, ale potom už bude konzistencia, ako má byť). Arašidové maslo uložte do sklenenej nádoby a v chladničke môžeme skladovať až 2 týždne.
Podľa mňa, to maslo je úplne ukážkové! 🙂 Mala som obavy, že sa mi nepodarí, ale chutí lepšie ako kupované! Odporúčam pripravovať už len domáce!
Dobrú chuť. 🙂