Domáca čokoláda s kandizovaným ovocím a orechami
Info:
Úvod:
Ešte niečo do zbierky na tie Vianoce treba! 😉 Dnes sú to tieto neodolateľné a charakteristické čokoládové kúsky so sušeným ovocím a orieškami. Rozhodla som sa, že tento rok budem robiť skôr jednoduché a nepečené vianočné sladkosti, ktoré by sa mohli páčiť aj vám.
Stačí vám iba pár surovín, aby ste si mohli vykúzliť túto domácu čokoládu, ktorú hravo zvládne každý! Odporúčam mix kandizovaného zázvoru, kokosových lupienkov, brusníc, mandlí, pistácií alebo vlašských orechov. 🙂
Množstvo vyjde podľa toho, na koľko kúskov si ju nalámete. Mne vyšlo cca 16 kúskov.
Suroviny:
Postup:
Nasekanú čokoládu spolu s kokosovým olejom som si roztopila v hrnci nad parou, dokiaľ čokoláda nedosiahla lesklú a krémovú konzistenciu. Následne som do nej vmiešala pomarančovú kôru a škoricu na chuť.
Plech som si vyložila papierom na pečenie a naň vyliala roztopenú čokoládu, ktorú som drevenou varechou rozniesla po celej ploche. Nakoniec som vrch posypala sušeným a kanduzovaným ovocím a s kúskami orechov. Jemne som všetko popritláčala do čokolády a dala do mrazničky na cca 30 minút.
Stuhnutú čokoládu som nalámala na ľubovolné tvary a veľkosti. Skladujeme v chladničke alebo v mrazničke v uzatvorenej nádobe.
Dobrú chuť. 🙂