
Čučoriedkový parfait s quinoou
Info:
Úvod:
Nízko-kalorický, s nízkym obsahom tuku a vysokým obsahom bielkovín! Svieže potešenie, ktoré podľa mňa spĺňa všetky vaše predstavy! 😉
Perfektná kombinácia stvorená na začatie vášho dňa alebo na popoludnajší dezert. 🙂
Quinoa je univerzálna a nutrične bohatá obilnina nabitá tou správnou energiou, vitamínmi, vlákninou a ďalšími nevyhnutnými živinami. V porovnaní s inými obilninami je podstatne lepší zdroj bielkovín a vápnika.
Čučoriedky môžete zvoliť aj čerstvé, ja osobne som ich trochu povarila, aby mi vznikla mierna omáčka, potom parfait bude šťavnatejší! 🙂 Ak si ho budete chcieť pripraviť na raňajky, odporúčam quinou variť v kombinácií s mliekom a vodou, ak ste sa rozhodli ho pripraviť ako dezert, tak quinou varte iba vo vode.
Najlepšie chutí dobre vychladení cez noc. ;)Poďme na to.

Suroviny:
Postup:
Najlepšie si je quinou pripraviť deň pred prípravou (ušetríte čas).
Quinou som si uvarila v hrnci vo vode, dokiaľ nenasiakla všetku tekutinu a nebola mäkká. Keď bola quinoa uvarená, primiešala som k nej škoricu a med podľa chuti.
Kým sa quinoa varila, pripravila som si čučoriedky. V menšom hrnci som si zmiešala čučoriedky s trochou vody a medom (ten tiež zvoľte podľa chuti) a varila, dokiaľ mi nevznikla konzistencia sirupu/omáčky (najlepšie je, keď vám tam ostanú kúsky čučoriedok).
Keď bolo všetko pripravené, začala som vrstviť. Na spodo som pridala cca 2 PL quinoi, potom 2 PL gréckeho jogurtu a 2 PL čučoriedok. Opakovala som ešte jedenkrát a dala chladiť.
Dobrú chuť. 🙂