Čokoládové snehové obláčiky s kúskami čokolády

Info:

16 ks
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 35 minút
Príprava spolu: 45 minút
Chladenie: 5minút
1 ks obsahuje:
50 kcal
Sacharidy: 7 g
Tuky: 2 g
Bielkoviny: 2 g

Úvod:

Krehké a vzdušné obláčiky s kúskami roztápajúcej sa čokolády v každom kúsku! 😉 Určite ideálne zapasujú na váš vianočný stôl. Pripravujeme ich skoro každý rok, každý si ich hneď zamiloval. Sú pripravované zo snehu z vaječných bielkov, kokosového cukru, kakaa a kúskami horkej čokolády.
Ak si ich pripravíte deň vopred, budú ešte lepšie. Nepochybne vám vyčaria veselé Vianoce. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● jedlá sóda - 1/4 ČL -
● vaječný bielok - 4 väčšie ks -
● nasekaná kvalitná horká čokoláda - 1/2 šálky -
● kokosový cukor - 1/3 šálky -
● práškové kakao/karob - 1 PL -

Postup:

Rúru som si predhriala na 170 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.
Vaječné bielka spolu s jedlou sódou som si elektrickými metličkami vyšľahala na tuhý sneh. Následne som pomaly prisypávala cukor (elektrické metličky sú stále zapnuté) dokiaľ sa v snehu nerozpustil a nevytvorila sa lesklá, nadýchaná zmes. Potom som prisypala práškové kakao, kúsky čokolády a jemne vmiešala drevenou varechou.
Vždy som si nabrala vrchovatú lyžicu zmesi a uložila na plech. Piekla som 30-40 minút, dokiaľ obláčiky neboli “suché” a krehké. Chvíľku ešte na plechu necháme vychladnúť. Skladujeme zakryté pri izbovej teplote.

Dobrú chuť. 🙂

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.