Čokoládové snehové obláčiky s kúskami čokolády
Info:
Úvod:
Krehké a vzdušné obláčiky s kúskami roztápajúcej sa čokolády v každom kúsku! 😉 Určite ideálne zapasujú na váš vianočný stôl. Pripravujeme ich skoro každý rok, každý si ich hneď zamiloval. Sú pripravované zo snehu z vaječných bielkov, kokosového cukru, kakaa a kúskami horkej čokolády.
Ak si ich pripravíte deň vopred, budú ešte lepšie. Nepochybne vám vyčaria veselé Vianoce. 😉
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 170 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.
Vaječné bielka spolu s jedlou sódou som si elektrickými metličkami vyšľahala na tuhý sneh. Následne som pomaly prisypávala cukor (elektrické metličky sú stále zapnuté) dokiaľ sa v snehu nerozpustil a nevytvorila sa lesklá, nadýchaná zmes. Potom som prisypala práškové kakao, kúsky čokolády a jemne vmiešala drevenou varechou.
Vždy som si nabrala vrchovatú lyžicu zmesi a uložila na plech. Piekla som 30-40 minút, dokiaľ obláčiky neboli “suché” a krehké. Chvíľku ešte na plechu necháme vychladnúť. Skladujeme zakryté pri izbovej teplote.
Dobrú chuť. 🙂