Čokoládové košíčky s arašidovým maslom a proteínom

Info:

10 ks
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 25 minút
Príprava spolu: 30 minút
Chladenie: 75minút
1 ks obsahuje:
179 kcal
Sacharidy: 15 g
Tuky: 10 g
Bielkoviny: 6 g

Úvod:

Čokoláda + arašidové maslo-známa a veľmi obľúbená kombinácia. S týmto zábavným receptom ich pripravíte rýchlo a jednoducho. Sú fantastické, super krémové a navyše bez pridaného cukru! V ústach sa vám ihneď spustí lavína čokoládovo-arašidovej chuti. Ach! 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● arašidové maslo - 4 PL -
● vanilkový extrakt - 1/2 ČL -
● nasekaná kvalitná horká čokoláda - 300 g -
● mandľové mlieko - - - -
● + silikónové košíčky na muffiny - - - -
● vanilkový proteínový prášok - 30 g -

Postup:

Čokoládu som si nalámala na kúsky, do hrnca napustila trochu vody a roztopila ju v miske nad parou. Do každej silikónovej formičky som pridala 1 polievkovú lyžicu čokolády a dala na 10-15 minút do mrazničky. Zatiaľ som si zmiešala suroviny na arašidovú plnku.
Do misky som si pridala arašidové maslo spolu s vanilkovým proteínom, vanilkovým extraktom a pridávala po častiach mandľové mlieko, dokiaľ mi nevznikla hladká, krémová a mierne hustá konzistencia.
Po 15 minútach som košíčky vybrala z mrazničky a na stuhnutú čokoládu som pridala rovnomerne do každého košíčku arašidovú plnku a pokryla rostopenou čokoládou (ak chcete, vrch košíčkov môžete niečím ozdobiť, napríklad aj celými arašidmi).
Hotové košíčky som vložila opäť do mrazničky (odporúčam chladiť cez noc, alebo postačí aj 1 hodina).

Dobrú chuť.