Čokoládová roláda bez múky s príchuťou tiramisu

Čokoládová roláda bez múky s príchuťou tiramisu

Výživové Hodnoty:

12 porcií / ks
60 minút
1 ks (50g) obsahuje:
180 kcal
16 g sacharidov
6 g tuku
10 g bielkovín

Popis:

Moja čokoládová roláda je pripravená absolútne bez múky a s bohatým množstvom jemného tvarohu. Je jednoduchá na prípravu, ktorú hravo zvládne aj úplný začiatočník. Každý jej kúsok sa vám bude rozplývať na jazyku, pretože je ľahká a jemná ako pierko. :) Ak ju budete chcieť posunúť o levej vyššie, ako rozmýšľam ja, tak nabudúce do nej zrolujem celý banán alebo čerstvé maliny. Nikto neodolá!
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

Cesto:

3 a 1/2 PL kokosový olej
3 PL práškové kakao
5 ks vajce
3/4 šálky kokosový cukor

Plnka:

3 PL med/javorový sirup/agave
2 šálky odtučnený tvaroh jemný

Vrch rolády:

1 ČL mletá škorica
1 a 1/2 PL med/javorový sirup/agave
1 šálka odtučnený tvaroh jemný
1 a 1/2 ČL rozpustná káva

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie (rozmer je na vás, ak chcete mať cesto vyššie použite menší plech, a ak vyššie, tak väčší). Vrch papiera na pečenie som si posypala s trochou práškovým kakaom.

Najprv som si oddelila bielka od žĺtkov. Žĺtka som si v hlbšej miske vyšľahala s cukrom a kokosovým olejom do peny. Potom som si z bielkov vyšľahala tuhý sneh, ktorý som zľahka vmiešala do žĺtkovej peny. Nakoniec som vmiešala práškové kakao, ktoré som si preosiala cez sitko.

Pripravené cesto som si rozotrela po celej ploche plechu (podľa toho, ako chcete mať cesto hrubé). Piekla som 15-20 minút, pretože som cesto chcela mať hrubšie (keď ste si zvolili tenšie cesto, tak stačí 8-10 minút). Upečené cesto som ešte teplé zrolovala pomocou utierky (aj s papierom na pečenie) do tvaru rolády. Keď vychladlo, cesto som opatrne zbavila papiera na pečenie.

Vrch cesta som natrela s tvarohom zmiešaným s medom a zrolovala. Obidva konce som mierne odkrojila.

Nakoniec som si zmiešala zvyšné suroviny na vrch rolády vymiešala dohladka a potrela s ňou vrch cesta. Hotovú roládu som dala chladiť do chladničky aspoň na 1 hodinu.

Dobrú chuť. 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky