Čokoládová nátierka z avokáda
Výživové Hodnoty:
12 porcií / ks
15 minút
1 porcia (1 ČL = 30g) obsahuje:
67 kcal
8 g sacharidov
4 g tuku
1 g bielkovín
Popis:
Avokádo je moja obľúbená surovina. V mojom jedálničku patrí medzi hlavné zdroje zdravých tukov. :) Proste skvelá, univerzálna a prispôsobivá surovina! :) Dajú sa z neho pripravovať rôzne chutné pomazánky, sladké aj slané, omáčky, šaláty, zapekať, pripravovať zdravé koláče, cookies, zmrzliny, pudingy...
Dnes mám pre vás recept na jednoduchú a zdravú čokoládovú pomazánku aka nutellu! ;) Už tu jeden recept na zdravú čoko nátierku máme, ale táto je úplne odlišná.
Krémová, bohato čokoládová, úplne bez lepku, laktózy, s obsahom kvalitných tukov. Taktiež vegan a paleo friendly.
Viete si predstaviť niečo lepšie na raňajky? Predstavte si, ako si ju rozotierate ráno na teplú a chrumkavú hrianku. Mmmňam! ;)
Suroviny:
1/2
ks
banán
4
PL
med/javorový sirup/agave
1
ks
zrelé avokádo
1
PL
rozpustený kokosový olej
2
PL
mandľové/lieskové maslo
2
vrchovatá PL
práškové kakao/karob
1
ČL
vanilkový extrakt/mletá škorica
Postup:
Všetky suroviny som si pridala do mixéra a mixovala do hladkej a hustej konzistencie. Zmes som premiestnila do sklenenej nádoby, uzatvorila a dala ju chladiť do chladničky, najlepšie cez noc (vtedy dosiahne tú pravú nátierkovú konzistenciu).
Dobrú chuť! 🙂