Cícerovo-paradajková polievka
Výživové Hodnoty:
4 porcií / ks
30 minút
1 porcia (250 ml) obsahuje:
167 kcal
13 g sacharidov
9 g tuku
5 g bielkovín
Popis:
Využite sezónne paradajky naplno! Ďalšia jedinečná kombinácia vynikajúcej krémovej polievky, ktorú si môžete rýchlo a pohodlne pripraviť do pár minút.
Paradajkovú polievku s čerstvou bazalkou robím v lete veľmi často, ale v poslednej dobe som sa rozhodla vyskúšať niečo iné. Pridaním cíceru pomohlo polievke dodať krémovú textúru bez akéhokoľvek zahusťovania.
Ak si prajete mať polievku lahodnejšiu, pridajte zopár lyžíc kokosového mlieka. ;)
Suroviny:
-
-
soľ
1
ČL
mleté čierne korenie
1/2
šálky
kokosové mlieko light
4-5
ks
paradajky
2
ks
cesnak (strúčik)
1/2
ks
najemno nakrájaná cibuľa
-
-
olivový olej
1
ČL
mletá červená paprika
1 a 1/3
šálky
zeleninový vývar
1
ČL
karí korenie
1
ks
plechovka (425 ml) cíceru
-
-
hrsť nasekanej čerstvej bazalky
Postup:
V hrnci som si rozohriala olivový olej a na 30 sekúnd opiekla cibuľu s cesnakom. Potom som primiešala čierne korenie, papriku, karí korenie, soľ a premiešala. Následne som pridala nakrájané paradajky, cícer, vývar a varila pod pokrievkou 20-30 minút. Nakoniec som pridala čerstvú bazalku, kokosové mlieko a ponorným mixérom vymixovala zmes dohladka.
Servírujeme s čerstvou bazalkou a olivovým olejom.
Dobrú chuť.