Carrot cake zmrzlina
Info:
Úvod:
Tak toto bola jedna z mojich najlepších a zároveň najzaujímavejších zmrzlín aké som kedy pripravila. Neobsahuje žiadnu laktózu, a to vďaka kokosovému mlieku a smotane, ktorá je nahradená rozmixovanými kešu orieškami. Ďalšou vychytávkou sú kandizované vlašské orechy s príchuťou škorice a orestovaná mrkva. Ale dosť bolo rečí. Pustite sa do prípravy a osviežte sa s nami v tomto horúcom počasí! Skvelá chuť zaručená. 😉
Kalórie su prepočítané na celé množstvo zmrzliny, pretože sa celá ihneď zjedla a nestihla som odvážiť množstvo a prepočítať porcie. 😀 Ale pre švorčlennú rodinu úplne postačí. 😉
Suroviny:
Postup:
Kandizované orechy- Panvicu som si mierne rozohriala, pridala orechy a zľahka opiekla, cca 1-2 minúty. Potom som pridala agáve sirup so škoricou a opekala, dokiaľ orechy neskaramelizovali . Orechy som ihneď premiestnila do misky a dala bokom vychladnúť.
Kešu smotana- Kešu orechy som si deň predtým namočila do vody. Potom som vodu zliala a orechy pridala do mixéra spolu s agáve sirupom, troškou vody a vymixovala dohladka (mala by vám vzniknúť mierne hustá konzistencia).
Mrkva- Mrkvu som si očistila a nastrúhala nahrubo. V panvici som si rozohriala kokosový olej a mrkvu orestovala domäkka a nechala vychladnúť.
Zmrzlina- V mixéry som si kokosové mlieko a mrkvu vymixovala dohladka. Následne som pridala mandľové mlieko, agáve sirup, mletú škoricu, zázvor a premixovala. Túto zmes som naliala do nádoby, kde som chcela zmrzlinu mať (odporúčam silikónovú formu). Potom som primiešala kandizované orechy, hrozienka a kešu smotanu (smotanu nemiešajte dlho, aby v zmrzline ostali také “výriky”).
Zmes so dala chladiť aspoň na 4 hodiny alebo najlepšie cez noc. Pred konzumáciou som nechala mierne roztopiť pri izbovej teplote.
Dobrú chuť.