Carrot cake zmrzlina

Carrot cake zmrzlina

Výživové Hodnoty:

porcií / ks
35 minút
Celé množstvo obsahuje:
2479 kcal
196 g sacharidov
170 g tuku
38 g bielkovín

Popis:

Tak toto bola jedna z mojich najlepších a zároveň najzaujímavejších zmrzlín aké som kedy pripravila. Neobsahuje žiadnu laktózu, a to vďaka kokosovému mlieku a smotane, ktorá je nahradená rozmixovanými kešu orieškami. Ďalšou vychytávkou sú kandizované vlašské orechy s príchuťou škorice a orestovaná mrkva. Ale dosť bolo rečí. Pustite sa do prípravy a osviežte sa s nami v tomto horúcom počasí! Skvelá chuť zaručená. ;) Kalórie su prepočítané na celé množstvo zmrzliny, pretože sa celá ihneď zjedla a nestihla som odvážiť množstvo a prepočítať porcie. :D Ale pre švorčlennú rodinu úplne postačí. ;)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

Zmrzlina:

1 ČL mletá škorica
1 a 3/4 šálky kokosové mlieko
1/2 šálky mandľové mlieko
1/3 šálky sušené hrozienka
1/2 ČL mletý zázvor
3 ks veľká mrkva
1/3-1/2 šálky agáve sirup

Kešu smotana:

- - trocha vody
1/2 šálky kešu orechy
1 PL agáve sirup

Karamelizované orechy:

podľa chuti - mletá škorica
1 šálka vlašské orechy
1-2 PL agáve sirup

Postup:

Kandizované orechy- Panvicu som si mierne rozohriala, pridala orechy a zľahka opiekla, cca 1-2 minúty. Potom som pridala agáve sirup so škoricou a opekala, dokiaľ orechy neskaramelizovali . Orechy som ihneď premiestnila do misky a dala bokom vychladnúť.

Kešu smotana- Kešu orechy som si deň predtým namočila do vody. Potom som vodu zliala a orechy pridala do mixéra spolu s agáve sirupom, troškou vody a vymixovala dohladka (mala by vám vzniknúť mierne hustá konzistencia).

Mrkva- Mrkvu som si očistila a nastrúhala nahrubo. V panvici som si rozohriala kokosový olej a mrkvu orestovala domäkka a nechala vychladnúť.

Zmrzlina- V mixéry som si kokosové mlieko a mrkvu vymixovala dohladka. Následne som pridala mandľové mlieko, agáve sirup, mletú škoricu, zázvor a premixovala. Túto zmes som naliala do nádoby, kde som chcela zmrzlinu mať (odporúčam silikónovú formu). Potom som primiešala kandizované orechy, hrozienka a kešu smotanu (smotanu nemiešajte dlho, aby v zmrzline ostali také “výriky”).

Zmes so dala chladiť aspoň na 4 hodiny alebo najlepšie cez noc. Pred konzumáciou som nechala mierne roztopiť pri izbovej teplote.

Dobrú chuť.

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky