Carrot cake zmrzlina
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Zmrzlina:
Kešu smotana:
Karamelizované orechy:
Postup:
Kandizované orechy- Panvicu som si mierne rozohriala, pridala orechy a zľahka opiekla, cca 1-2 minúty. Potom som pridala agáve sirup so škoricou a opekala, dokiaľ orechy neskaramelizovali . Orechy som ihneď premiestnila do misky a dala bokom vychladnúť.
Kešu smotana- Kešu orechy som si deň predtým namočila do vody. Potom som vodu zliala a orechy pridala do mixéra spolu s agáve sirupom, troškou vody a vymixovala dohladka (mala by vám vzniknúť mierne hustá konzistencia).
Mrkva- Mrkvu som si očistila a nastrúhala nahrubo. V panvici som si rozohriala kokosový olej a mrkvu orestovala domäkka a nechala vychladnúť.
Zmrzlina- V mixéry som si kokosové mlieko a mrkvu vymixovala dohladka. Následne som pridala mandľové mlieko, agáve sirup, mletú škoricu, zázvor a premixovala. Túto zmes som naliala do nádoby, kde som chcela zmrzlinu mať (odporúčam silikónovú formu). Potom som primiešala kandizované orechy, hrozienka a kešu smotanu (smotanu nemiešajte dlho, aby v zmrzline ostali také “výriky”).
Zmes so dala chladiť aspoň na 4 hodiny alebo najlepšie cez noc. Pred konzumáciou som nechala mierne roztopiť pri izbovej teplote.
Dobrú chuť.