Bezlepkové brownie muffiny s pekanovými orechami
Info:
Úvod:
Pamätám si, keď som prvýkrát pripravila a ochutnala náš úspešný čokoládový koláč absolútne bez výčitiek, ktorý obsahuje jednu unikátnu surovinu-fazule! Po ochutnaní sa moje oči skoro prekrížili :D, akú fantastickú a bohatú chuť vytvorila kombinácia čokolády a fazúľ. Moja prvá reakcia bola: “Oh môj bože, toto nemôže byť pravda!” :O
Nedávno som ho vylepšila a pretvorila do týchto roztomilých, extra zdravých brownie muffín s chrumkavými pekanovými orechami a kokosom na vrchu. Sú Bohato čokoládové, jemné, chrumkavé, bezlepkové a navyše aj bezlaktózové. Je to sen? Nie! Presvedčte sa sami, budete ich zbožňovať.
Ak ste ešte nikdy nepiekli s fazuľami, je čas! 😉
Suroviny:
Postup:
*Ak budete používať fazule v konzerve, nezabudnite ich dobre prepláchnuť.
Rúru som si predhriala na 180 stupňov.
Cesto- Všetky suroviny som pridala do mixéra a vymixovala do hladkého čokoládového cesta (ak chcete, môžete aj do cesta pridať kúsky horkej čokolády).
Posýpka- Všetky suroviny som pridala do mixéra a zľahka premixovala aby sa orechy, kokos a čokoláda rozdrvili na menšie kúsky (ale nie úplne malé, suroviny môžete aj nakrájať nožíkom nahrubšie).
Cesto som plnila do papierových košíčkov. Vždy som košíček naplnila do 3/4. Nakoniec som na vrch každého muffinu pridala orechovo-kokosovú zmes a piekla 35-40 minút.
Dobrú chuť.