Bezlepkové brownie muffiny s pekanovými orechami

Info:

12 ks
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 35 minút
Príprava spolu: 45 minút
1 ks obsahuje:
169 kcal
Sacharidy: 20 g
Tuky: 8 g
Bielkoviny: 4 g

Úvod:

Pamätám si, keď som prvýkrát pripravila a ochutnala náš úspešný čokoládový koláč absolútne bez výčitiek, ktorý obsahuje jednu unikátnu surovinu-fazule! Po ochutnaní sa moje oči skoro prekrížili :D, akú fantastickú a bohatú chuť vytvorila kombinácia čokolády a fazúľ. Moja prvá reakcia bola: “Oh môj bože, toto nemôže byť pravda!” :O
Nedávno som ho vylepšila a pretvorila do týchto roztomilých, extra zdravých brownie muffín s chrumkavými pekanovými orechami a kokosom na vrchu. Sú Bohato čokoládové, jemné, chrumkavé, bezlepkové a navyše aj bezlaktózové. Je to sen? Nie! Presvedčte sa sami, budete ich zbožňovať.
Ak ste ešte nikdy nepiekli s fazuľami, je čas! 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● soľ - štipa - -
● med/javorový sirup/agave - 1/4 šálky -
● kokosový olej - 3 PL -
● práškové kakao - 3/4 šálky -
● kypriaci prášok do pečiva - 1 a 1/2 ČL -
● mletá škorica - podľa chuti - -
● vajce - 2 ks -
● uvarená červená fazuľa - 1 a 1/2 šálky -
● kokosový cukor - 1/4 šálky -
Posýpka:
● kokosové lupienky - 1/4 šálky -
● nasekaná kvalitná horká čokoláda - 1/4 šálky -
● pekanové orechy - 1/3 šálky -

Postup:

*Ak budete používať fazule v konzerve, nezabudnite ich dobre prepláchnuť.
Rúru som si predhriala na 180 stupňov.

Cesto- Všetky suroviny som pridala do mixéra a vymixovala do hladkého čokoládového cesta (ak chcete, môžete aj do cesta pridať kúsky horkej čokolády).
Posýpka- Všetky suroviny som pridala do mixéra a zľahka premixovala aby sa orechy, kokos a čokoláda rozdrvili na menšie kúsky (ale nie úplne malé, suroviny môžete aj nakrájať nožíkom nahrubšie).

Cesto som plnila do papierových košíčkov. Vždy som košíček naplnila do 3/4. Nakoniec som na vrch každého muffinu pridala orechovo-kokosovú zmes a piekla 35-40 minút.

Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.