Banana bread puding s čučoriedkami
Výživové Hodnoty:
4 porcií / ks
60 minút
1 porcia obsahuje:
250 kcal
25 g sacharidov
9 g tuku
15 g bielkovín
Popis:
Recept na banana bread puding mi pripomína našu žemľovku-nielen chuťou, ale aj prípravou. Je to kombinácia celozrnného toastu, banánu a čučoriedok. Jednoducho všetky suroviny zmiešate v miske, na vrch poukladáte ovocie a zapekáte. Ideálne a výdatné raňajky či ako sladký obed. :)
Suroviny:
štipka
-
soľ
2
ks
banán
2
PL
med/javorový sirup/agave
1
ČL
vanilkový extrakt
1/2
šálky
akékoľvek mlieko
3
ks
vajce
1/2
šálky
čučoriedky
1/3
šálky
odtučnený tvaroh jemný
3
šálky
celozrnný toast nakrájaný na kocky
Postup:
Zapekaciu misku (23x17cm) som potrela kokosovým olejom a rúru predhriala na 180 stupňov. V miske som si vymiešala mlieko, tvaroh, vajcia, med, vanilkový extrakt a štipku soli. Do tejto zmesi som pridala celozrnný toast nakrájaný na väčšie kocky a nechala nasiaknúť tekutinu. Potom som do zmesi primiešala čučoriedky a nakrájaný banán. Zmes som premiestnila do zapekacej misky (vrch môžete ešte posypať nasekanými orechmi) a zapekala 35-45 minút.
Pred krájaním som nechala vychladnúť. Podávame poliate medom a s kopčekom tvarohu.
Dobrú chuť.