Banana bread puding s čučoriedkami

Info:

4 porcie
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 55 minút
Príprava spolu: 60 minút
1 porcia obsahuje:
250 kcal
Sacharidy: 25 g
Tuky: 9 g
Bielkoviny: 15 g

Úvod:

Recept na banana bread puding mi pripomína našu žemľovku-nielen chuťou, ale aj prípravou. Je to kombinácia celozrnného toastu, banánu a čučoriedok. Jednoducho všetky suroviny zmiešate v miske, na vrch poukladáte ovocie a zapekáte. Ideálne a výdatné raňajky či ako sladký obed. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

štipka - - soľ
2 ks - banán
2 PL - med/javorový sirup/agave
1 ČL - vanilkový extrakt
1/2 šálky - akékoľvek mlieko
3 ks - vajce
1/2 šálky - čučoriedky
1/3 šálky - odtučnený tvaroh jemný
3 šálky - celozrnný toast nakrájaný na kocky

Postup:

Zapekaciu misku (23x17cm) som potrela kokosovým olejom a rúru predhriala na 180 stupňov. V miske som si vymiešala mlieko, tvaroh, vajcia, med, vanilkový extrakt a štipku soli. Do tejto zmesi som pridala celozrnný toast nakrájaný na väčšie kocky a nechala nasiaknúť tekutinu. Potom som do zmesi primiešala čučoriedky a nakrájaný banán. Zmes som premiestnila do zapekacej misky (vrch môžete ešte posypať nasekanými orechmi) a zapekala 35-45 minút.
Pred krájaním som nechala vychladnúť. Podávame poliate medom a s kopčekom tvarohu.

Dobrú chuť.

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy