Banana bread puding s čučoriedkami

Info:

4 porcie
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 55 minút
Príprava spolu: 60 minút
1 porcia obsahuje:
250 kcal
Sacharidy: 25 g
Tuky: 9 g
Bielkoviny: 15 g

Úvod:

Recept na banana bread puding mi pripomína našu žemľovku-nielen chuťou, ale aj prípravou. Je to kombinácia celozrnného toastu, banánu a čučoriedok. Jednoducho všetky suroviny zmiešate v miske, na vrch poukladáte ovocie a zapekáte. Ideálne a výdatné raňajky či ako sladký obed. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - štipka - -
● banán - 2 ks -
● med/javorový sirup/agave - 2 PL -
● vanilkový extrakt - 1 ČL -
● akékoľvek mlieko - 1/2 šálky -
● vajce - 3 ks -
● čučoriedky - 1/2 šálky -
● odtučnený tvaroh jemný - 1/3 šálky -
● celozrnný toast nakrájaný na kocky - 3 šálky -

Postup:

Zapekaciu misku (23x17cm) som potrela kokosovým olejom a rúru predhriala na 180 stupňov. V miske som si vymiešala mlieko, tvaroh, vajcia, med, vanilkový extrakt a štipku soli. Do tejto zmesi som pridala celozrnný toast nakrájaný na väčšie kocky a nechala nasiaknúť tekutinu. Potom som do zmesi primiešala čučoriedky a nakrájaný banán. Zmes som premiestnila do zapekacej misky (vrch môžete ešte posypať nasekanými orechmi) a zapekala 35-45 minút.
Pred krájaním som nechala vychladnúť. Podávame poliate medom a s kopčekom tvarohu.

Dobrú chuť.