Panna cotta z kokosového mlieka

Info:

3 porcie
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 10 minút
Príprava spolu: 15 minút
Chladenie: 180minút
1 porcia obsahuje:
275 kcal
Sacharidy: 27 g
Tuky: 18 g
Bielkoviny: 0 g

Úvod:

Milujem ju. Vždy nám vytvorí svieže a ľahké popoludnie. Žiadna smotana, ale jemný krém z kokosového mlieka. Panna cottu som dokončila s ovocnou vrstvou, ktorá jej dodáva jasný a farebný prvok. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Kokosový krém:
● med/javorový sirup/agave - 2 PL -
● kokosové mlieko - 1 šálka -
● bourbon vanilka - 1 ČL -
● prášková želatína - 1 PL -
● šťava z 1/2 citróna - - - -
Ovocná omáčka:
● med/javorový sirup/agave - 1 PL -
● arrowroot prášok - 1 ČL -
● voda - 1/4 šálky -
● čerstvé lesné ovocie - 3/4 šálky -

Postup:

V malej miske som si vymiešala šťavu z citróna spolu so želatánou a dala nabok naboptnať na 5 minút. Zatiaľ som si v malom hrnci priviedla k varu kokosové mlieko s medom. Nakoniec som primiešala želatínu, vanilku a metličkami vymiešala dohladka, dokiaľ sa želatína nerozpustila. Zmes som opatrne vyliala rovnomerne do troch sklenených pohárov a dala stuhnúť do chladničky na pár hodín, najlepšie cez noc.

Keď bol krém vychladnutý a stuhnutý, pripravila som si ovocnú omáčku. Ovocie som si v mixéri vymixovala s medom. V malom hrnci som si na miernom plameni rozpustila vodu spolu s arrowroot práškom. Potom som pridala ovocnú zmes a priviedla k varu. Omáčku som nechala chvíľku bublať, dokiaľ mierne nezhustla a rovnomerne rozdelila do pripravených pohárov.

Dobrú chuť.