Zapekaný encián v alobale so šunkou a zeleninou
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
35 minút
1 porcia obsahuje:
380 kcal
9 g sacharidov
24 g tuku
25 g bielkovín
Popis:
Skvelá inšpirácia na chutný a pohodlný obed, alebo večeru! :) Príprava vám zaberie doslova 10 minút. Iba naukladáte na seba, zalejete troškou olivovým olejom, zabalíte a šup do rúry.Nemusí to byť iba encián, syr zvoľte podľa chuti. Napríklad, ani taká mozzarella nemusí byť zlá, čo poviete? :) Zeleninu taktiež môžete obmieňať. Ja osobne som zvolila kombináciu cherry paradajok, cibule a cukín.
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
koreniny a bylinky podľa chuti
4
ks
plátky kvalitnej kuracej šunky
-
-
olivový olej
1/2
ks
cibuľa nakrájaná na kolieska
1/2
ks
stredne veľká cukina
4
ks
cherry paradajky
2
balenia
syr Encián
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Z alobalu som si odtrhla väčší kus, aby sa do neho dal zabaliť celý syr so zeleninou, aj z vrchu. Vytvorila som si z neho takú “kapsičku”. Na spodok každej kapsičky som uložila 2 ks plátky šunky, kolieska cibule, paradajok, cukín, na to uložila encián, dochutila soľou, bylinkami, koreninami a nakoniec zaliala trochou olivového oleja a zabalila.
Piekla som 25 minút, 5 minút pred dokončením som vrch alobalu otvorila a dopiekla. Servírovať môžete ešte s čerstvým šalátom, odporúčam čerstvý špenát, alebo obľúbeným dressingom.
Dobrú chuť! 🙂