Zapekaný encián v alobale so šunkou a zeleninou
Info:
Úvod:
Skvelá inšpirácia na chutný a pohodlný obed, alebo večeru! 🙂 Príprava vám zaberie doslova 10 minút. Iba naukladáte na seba, zalejete troškou olivovým olejom, zabalíte a šup do rúry.
Nemusí to byť iba encián, syr zvoľte podľa chuti. Napríklad, ani taká mozzarella nemusí byť zlá, čo poviete? 🙂 Zeleninu taktiež môžete obmieňať. Ja osobne som zvolila kombináciu cherry paradajok, cibule a cukín.
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Z alobalu som si odtrhla väčší kus, aby sa do neho dal zabaliť celý syr so zeleninou, aj z vrchu. Vytvorila som si z neho takú “kapsičku”. Na spodok každej kapsičky som uložila 2 ks plátky šunky, kolieska cibule, paradajok, cukín, na to uložila encián, dochutila soľou, bylinkami, koreninami a nakoniec zaliala trochou olivového oleja a zabalila.
Piekla som 25 minút, 5 minút pred dokončením som vrch alobalu otvorila a dopiekla. Servírovať môžete ešte s čerstvým šalátom, odporúčam čerstvý špenát, alebo obľúbeným dressingom.
Dobrú chuť! 🙂