Zapekaný encián v alobale so šunkou a zeleninou

Info:

2 porcie
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 25 minút
Príprava spolu: 35 minút
1 porcia obsahuje:
380 kcal
Sacharidy: 9 g
Tuky: 24 g
Bielkoviny: 25 g

Úvod:

Skvelá inšpirácia na chutný a pohodlný obed, alebo večeru! 🙂 Príprava vám zaberie doslova 10 minút. Iba naukladáte na seba, zalejete troškou olivovým olejom, zabalíte a šup do rúry.

Nemusí to byť iba encián, syr zvoľte podľa chuti. Napríklad, ani taká mozzarella nemusí byť zlá, čo poviete? 🙂 Zeleninu taktiež môžete obmieňať. Ja osobne som zvolila kombináciu cherry paradajok, cibule a cukín.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● koreniny a bylinky podľa chuti - - - -
● plátky kvalitnej kuracej šunky - 4 ks -
● olivový olej - - - -
● cibuľa nakrájaná na kolieska - 1/2 ks -
● stredne veľká cukina - 1/2 ks -
● cherry paradajky - 4 ks -
● syr Encián - 2 balenia -

Postup:

Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Z alobalu som si odtrhla väčší kus, aby sa do neho dal zabaliť celý syr so zeleninou, aj z vrchu. Vytvorila som si z neho takú “kapsičku”. Na spodok každej kapsičky som uložila 2 ks plátky šunky, kolieska cibule, paradajok, cukín, na to uložila encián, dochutila soľou, bylinkami, koreninami a nakoniec zaliala trochou olivového oleja a zabalila.

Piekla som 25 minút, 5 minút pred dokončením som vrch alobalu otvorila a dopiekla. Servírovať môžete ešte s čerstvým šalátom, odporúčam čerstvý špenát, alebo obľúbeným dressingom.

Dobrú chuť! 🙂