Vianočný zemiakový šalát netradične
Info:
Úvod:
Chcete si pripraviť tento rok zdravšie Vianoce a priniesť nejakú zmenu na váš vianočný stol? Zemiakový šalát a kapor neodmysliteľne patria k Vianociam, však? 🙂 Ale ako postupovať, keď sme vylúčili z jedálničku majonézu, či už preto, že nám nechutí, alebo preto, že chceme žiť zdravšie.
Ukážem vám jednoduchý spôsob, ako si pripraviť chutný a krémový zemiakový šalát aj na Vianoce – a to rozumne, bez výčitiek! 😉
…Inak, poslúži kedykoľvek, nielen na Vianoce.
Suroviny:
Postup:
Zemiaky som si umyla, očistila a nakrájala na väčšie kúsky, ktoré som uvarila v mierne osolenej vode domäkka. Uvarené zemiaky som nechala vychladnúť. Zatiaľ som si pripravila ostatné suroviny.
V stredne veľkej mise som si vymiešala biely jogurt, cream cheese, horčicu, kôpor, petržlenovú vňať, mleté čierne koenie, trstinový cukor a soľ. Následne som do zmesi primiešala najemno nakrájanú cibuľu, sušené paradajky nakrájané na malé kúsky a vychladnuté zemiaky (dlho nemiešajte, len tak zľahka, aby sa zo zemiakov nevytvorila “kaša”).
Skladujeme v chladničke v uzatvorenej nádobe.
Dobrú chuť. 🙂