Tekvicové gnocchi s makom
Výživové Hodnoty:
4 porcií / ks
30 minút
100g obsahuje:
190 kcal
55 g sacharidov
3 g tuku
11 g bielkovín
Popis:
Naozaj komfortné a perfektné jedlo, ktoré sa hodí v tieto lenivé a jesenné dni. Sladká chuť tekvice a maku prekvapivo krásne ladia a vytvárajú harmonický pôžitok. :) Odporúčam si tekvicové pyré pripraviť deň vopred a vaše tekvicové gnocchi s makom budú na stole pripravené do pár minút ... a zjedené takisto. ;)
Suroviny:
štipka
-
soľ
3
šálky
špaldová múka hladká
podľa chuti
-
mletá škorica
1
ks
vajce
podľa chuti
-
mletý muškátový oriešok
-
-
+ mletý mak, kokosový olej, agáve sirup
325
g
tekvicové pyré
Postup:
*Tekvicové pyré môžete pripraviť z tekvice hokkaido alebo maslovej tekvice, a to upečením alebo uvarením tekvice a následne tekvicu rozmixujete na hladké pyré.
V miske som si zmiešala tekvicové, vajce, štipku muškátového oriešku, mletú škoricu podľa chuti a štipku soli. Potom som pridávala postupne múku, dokiaľ mi nevzniklo tuhšie nelepivé cesto, tak aby sa z neho dali ľahko odkrajovať gnocchi.
Potom som cesto rozdelila na 4 časti, každú časť vyvaľkala na dlhšie valčeky a vykrajovala gnocchi. Gnocchi som varila vo vriacej vode, dokiaľ nevyplávali na povrch.
Uvarené gnocchi som poliala rozpusteným kokosovým olejom, agáve sirupom a makom podľa chuti.
Dobrú chuť.