Tekvicové gnocchi s makom
Info:
Úvod:
Naozaj komfortné a perfektné jedlo, ktoré sa hodí v tieto lenivé a jesenné dni. Sladká chuť tekvice a maku prekvapivo krásne ladia a vytvárajú harmonický pôžitok. 🙂 Odporúčam si tekvicové pyré pripraviť deň vopred a vaše tekvicové gnocchi s makom budú na stole pripravené do pár minút … a zjedené takisto. 😉
Suroviny:
Postup:
*Tekvicové pyré môžete pripraviť z tekvice hokkaido alebo maslovej tekvice, a to upečením alebo uvarením tekvice a následne tekvicu rozmixujete na hladké pyré.
V miske som si zmiešala tekvicové, vajce, štipku muškátového oriešku, mletú škoricu podľa chuti a štipku soli. Potom som pridávala postupne múku, dokiaľ mi nevzniklo tuhšie nelepivé cesto, tak aby sa z neho dali ľahko odkrajovať gnocchi.
Potom som cesto rozdelila na 4 časti, každú časť vyvaľkala na dlhšie valčeky a vykrajovala gnocchi. Gnocchi som varila vo vriacej vode, dokiaľ nevyplávali na povrch.
Uvarené gnocchi som poliala rozpusteným kokosovým olejom, agáve sirupom a makom podľa chuti.
Dobrú chuť.