Pečená zelenina s celozrnnými šúľancami
Info:
Úvod:
Krásne farebný a pohodlný recept plný zeleniny a vitamínov. Delikátna kombinácia zeleniny a lahodných šúľancov z tvarohu.
Nemusíte sa striktne držať receptu. Použite vždy sezónnu zeleninu alebo ktorá vám najviac chutí. Ideálny víkendový recept na hlavné jedlo alebo ako príloha ku grilovanému mäsu. 😉
TIP: šúľance pred vmiešaním k upečenej zelenine môžete zľahka opiecť na panvici.
Suroviny:
Postup:
Zelenina- Najprv som si pripravila zeleninu. Cukinu som si nakrájala na ľubovolné tvary a očistenú mrkvu na menšie hranolčeky. Zeleninu som premiestnila do zapekacej misky, zľahka poliala olivovým olejom a dochutila obľúbenými koreninami a čerstvými bylinkami. Piekla som vo forme na pečenie, v predhriatej rúre na 200 stupňov 35-45 minút, dokiaľ zelenina nebola mäkká. Pár minút pred dopečením som pridala hrášok.
šúľance- Všetky suroviny som si pridala do misky a vypracovala nelepivé cesto (múku dosypávajte podľa potreby). Cesto som rozkrojila na dve polovice. Potom som pracovnú dosku posypala múkou, a z obidvoch polovíc vyvaľkala dlhý valec, z ktorého som si odkrajovala kúsky cesta a tvarovala šúľance. Varila som ich vo vriacej, mierne osolenej vode. Keď vyplávali na povrch, vybrala ich sitkom a zľahka prepláchla studenou vodou.
Nakoniec som upečenú zeleninu premiešala s hotovými šúľancami a ihneď podávala. Ak chcete, na vrch môžete pridať parmezán.
Dobrú chuť.