Mäsové guľky v paradajkovej omáčke zamotané v špagetách

Info:

4 porcie
Predpríprava: 30 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 60 minút
100g obsahuje:
95 kcal
Sacharidy: 10 g
Tuky: 4 g
Bielkoviny: 5 g

Úvod:

Taliansko-americký recept, ktorý si zamilujete nielen vy, ale aj vaše detičky. šťavnaté hovädzie guľky, ponorené v domácej paradajkovej omáčke zamotané do horúcich cestovín. Riadna dobrota. Už len ponoriť vidličku a vychutnávať si explóziu chutí. 🙂
Ak použijete bezlepkové cestoviny, recept bude úplne bez lepku. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
- - - mleté čierne korenie
- - - sušená bazalka
- - - sušené oregano
1 ks - vajce
- - - mletá červená paprika
50 g - strúhaný parmezán
500 g - mleté hovädzie mäso chudé
1 ks - nahrubo nastrúhaná mrkva
1 ks - najemno nakrájaná jarná cibuľa
- - - soľ
1 ČL - trstinový cukor
- - - mleté čierne korenie
1 ks - nastrúhaná cukina
1 PL - paradajkový pretlak
- - - olivový olej
- - - hrsť nasekanej čerstvej bazalky
3 strúčik - najemno nakrájaný cesnak
aj so štavou 2 x 400g - nakrájané paradajky v plechovke
- - - + 500g neuvarených celozrnných/bezlepkových špagiet

Postup:

Mäsové guľky- Jednoducho som všetky suroviny zmiešala v miske rukami, dokiaľ sa všetky suroviny pekne neprepojili. Zo zmesi som vytvarovala menšie guľky a poukladala na tanier.

Paradajková omáčka- Na väčšej a hlbšej panvici som si rozohriala olivový olej, pridala najemno nakrájaný cesnak, cibuľu, nastrúhanú cukinu a miešala približne 5 minút. Potom som pridala nakrájané paradajky, paradajkový pretlak, trstinový cukor, dochutila korením, čerstvou bazalkou, soľou a miešala.
Omáčku som na miernom nechala mierne bublať. Vedľa v ďalšej panvici som si rozohriala olivový olej a mäsové guľky sprudka opiekla z každej strany. Následne som ich premiestnila do omáčky a varila v omáčke pod pokrievkou. Vždy po chvíľke som mäsové guľky zľahka premiešala a polievala omáčkou. Dusila som približne 20 minút, dokiaľ masové guľky neboli hotové.

špagety som uvarila podľa návodu domäkka.

Ja osobne najradšej ešte horúce cestoviny premiestnim do omáčky s mäsovými guľkami, premiešam všetko spolu a podávam.

Dobrú chuť.

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy