Mäsové guľky v paradajkovej omáčke zamotané v špagetách

Info:

4 porcie
Predpríprava: 30 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 60 minút
100g obsahuje:
95 kcal
Sacharidy: 10 g
Tuky: 4 g
Bielkoviny: 5 g

Úvod:

Taliansko-americký recept, ktorý si zamilujete nielen vy, ale aj vaše detičky. šťavnaté hovädzie guľky, ponorené v domácej paradajkovej omáčke zamotané do horúcich cestovín. Riadna dobrota. Už len ponoriť vidličku a vychutnávať si explóziu chutí. 🙂
Ak použijete bezlepkové cestoviny, recept bude úplne bez lepku. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Masové guľky
● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● sušená bazalka - - - -
● sušené oregano - - - -
● vajce - 1 ks -
● mletá červená paprika - - - -
● strúhaný parmezán - 50 g -
● mleté hovädzie mäso chudé - 500 g -
● nahrubo nastrúhaná mrkva - 1 ks -
● najemno nakrájaná jarná cibuľa - 1 ks -
Paradajková omáčka:
● soľ - - - -
● trstinový cukor - 1 ČL -
● mleté čierne korenie - - - -
● nastrúhaná cukina - 1 ks -
● paradajkový pretlak - 1 PL -
● olivový olej - - - -
● hrsť nasekanej čerstvej bazalky - - - -
● najemno nakrájaný cesnak - 3 strúčik -
● nakrájané paradajky v plechovke - aj so štavou 2 x 400g -
● + 500g neuvarených celozrnných/bezlepkových špagiet - - - -

Postup:

Mäsové guľky- Jednoducho som všetky suroviny zmiešala v miske rukami, dokiaľ sa všetky suroviny pekne neprepojili. Zo zmesi som vytvarovala menšie guľky a poukladala na tanier.

Paradajková omáčka- Na väčšej a hlbšej panvici som si rozohriala olivový olej, pridala najemno nakrájaný cesnak, cibuľu, nastrúhanú cukinu a miešala približne 5 minút. Potom som pridala nakrájané paradajky, paradajkový pretlak, trstinový cukor, dochutila korením, čerstvou bazalkou, soľou a miešala.
Omáčku som na miernom nechala mierne bublať. Vedľa v ďalšej panvici som si rozohriala olivový olej a mäsové guľky sprudka opiekla z každej strany. Následne som ich premiestnila do omáčky a varila v omáčke pod pokrievkou. Vždy po chvíľke som mäsové guľky zľahka premiešala a polievala omáčkou. Dusila som približne 20 minút, dokiaľ masové guľky neboli hotové.

špagety som uvarila podľa návodu domäkka.

Ja osobne najradšej ešte horúce cestoviny premiestnim do omáčky s mäsovými guľkami, premiešam všetko spolu a podávam.

Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.