Mäsové guľky v paradajkovej omáčke zamotané v špagetách
Info:
Úvod:
Taliansko-americký recept, ktorý si zamilujete nielen vy, ale aj vaše detičky. šťavnaté hovädzie guľky, ponorené v domácej paradajkovej omáčke zamotané do horúcich cestovín. Riadna dobrota. Už len ponoriť vidličku a vychutnávať si explóziu chutí. 🙂
Ak použijete bezlepkové cestoviny, recept bude úplne bez lepku. 😉
Suroviny:
Postup:
Mäsové guľky- Jednoducho som všetky suroviny zmiešala v miske rukami, dokiaľ sa všetky suroviny pekne neprepojili. Zo zmesi som vytvarovala menšie guľky a poukladala na tanier.
Paradajková omáčka- Na väčšej a hlbšej panvici som si rozohriala olivový olej, pridala najemno nakrájaný cesnak, cibuľu, nastrúhanú cukinu a miešala približne 5 minút. Potom som pridala nakrájané paradajky, paradajkový pretlak, trstinový cukor, dochutila korením, čerstvou bazalkou, soľou a miešala.
Omáčku som na miernom nechala mierne bublať. Vedľa v ďalšej panvici som si rozohriala olivový olej a mäsové guľky sprudka opiekla z každej strany. Následne som ich premiestnila do omáčky a varila v omáčke pod pokrievkou. Vždy po chvíľke som mäsové guľky zľahka premiešala a polievala omáčkou. Dusila som približne 20 minút, dokiaľ masové guľky neboli hotové.
špagety som uvarila podľa návodu domäkka.
Ja osobne najradšej ešte horúce cestoviny premiestnim do omáčky s mäsovými guľkami, premiešam všetko spolu a podávam.
Dobrú chuť.