
Losos s chrumkavou pokrievkou z kešu orechov a byliniek
Info:
Úvod:
Najjednoduchší spôsob, ako si pripraviť toho najchutnejšieho lososa na svete! 😉 Losos zahalený chrumkavou pokrievkou z kešu orechov a bylinkami. Odporúčam použiť kombináciu bazalky a petržlenovej vňati.
Nabudúce použijem vlašské orechy, ani tie nemusia byť zlé, čo poviete? 🙂

Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a zapekaciu misu som si potrela zľahka olivovým olejom. Filet z lososa som umyla pod tečúcou vodou a osolila. V mixéri som si rozmixovala kešu orechy nadrobno, následne som pridala olivový olej, šťavu z citróna a znova jemne premixovala. Nakoniec som vmiešala bylinky.
Túto zmes som pritlačila na vrch lososa a zapekala cca 30 minút. Mierne vychladnutého lososa som prekrojila pozdĺžne na dve polovice a podávala. Najlepšie s obľúbenou zeleninou na pare, čerstvým šalátom alebo s prílohou.
Dobrú chuť.