Losos marinovaný v medovej omáčke s ananásovou quinoou

Info:

2 porcie
Predpríprava: 120 minút
Príprava: 50 minút
Príprava spolu: 170 minút
1 porcia obsahuje:
375 kcal
Sacharidy: 40 g
Tuky: 10 g
Bielkoviny: 26 g
Fit Knihy Fitness Guru Recepty
Fit Knihy Fitness Guru Recepty

Úvod:

Akými slovami toto jedlo opísať. Budem preháňať a dramatizovať chutnými adjektívami. 😀

Hnedý cukor a med karamelizovaný na povrchu lososa a malých kúskov ananásu. V ústach sa roztápa ako maslo. šťavnaté, jemné a miestami sladké.

Skvelý obed, ktorý obsahuje zdravé tuky a bielkoviny z lososa, ale aj skvelé jedlo, ak chcete niekoho očariť alebo urobiť dojem. Určite si ho užijete a pripravíte si ho nielen raz! 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

1/4 šálky - trstinový cukor
1 ČL - med/javorový sirup/agave
1 ČL - olivový olej
1/2 ČL - mletý zázvor
1/4 šálky - ananásová šťava
1/2 - 1 ČL - granulovaný cesnak
1/2 ČL - mletá červená paprika
2 ks (150g) - steak z lososa
1 ČL - dijonska horčica
1/3 šálky - sójová omáčka
1/2 ks - čerstvý ananás nakrájaný na kocky
1/3 šálky - quinoa
- - - voda

Postup:

V miske som si zmiešala všetky suroviny na marinádu, okrem lososa a kúskov ananásu. V tejto marináde som obalila lososa a nechala odpočívať najlepšie cez noc v chladničke, alebo aspoň na 1-2 hodiny.

Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Zapekaciu misku som potrela trochou olivového oleja, do nej poukladala lososov a navrch vyliala zvyšnú marinádu. Okolo lososa som poukladala kúsky ananásu. Pre extra karamelizovanie som lososa a ananás posypala ešte zľahka trstinovým cukrom (nemusí byť). Piekla som 20-25 minút (občas môžete lososa potrieť, aby nevyschol a ananás tiež).

Kým sa losos piekol, pripravila som si quinou. Vodu som si priviedla k varu (použite 2 a 1/2 násobok vody). Keď nasiakla všetku vodu, nechala som ešte pod pokrievkou odpočívať cca 5 minút. Keď bol losos hotový z pekáča som vybrala ananás a primiešala ho do quinoi. Na 2 taniere rovnomerne rozdeľte quinou a plátok lososa.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy