Losos marinovaný v medovej omáčke s ananásovou quinoou

Losos marinovaný v medovej omáčke s ananásovou quinoou

Výživové Hodnoty:

2 porcií / ks
170 minút
1 porcia obsahuje:
375 kcal
40 g sacharidov
10 g tuku
26 g bielkovín

Popis:

Akými slovami toto jedlo opísať. Budem preháňať a dramatizovať chutnými adjektívami. :DHnedý cukor a med karamelizovaný na povrchu lososa a malých kúskov ananásu. V ústach sa roztápa ako maslo. šťavnaté, jemné a miestami sladké.Skvelý obed, ktorý obsahuje zdravé tuky a bielkoviny z lososa, ale aj skvelé jedlo, ak chcete niekoho očariť alebo urobiť dojem. Určite si ho užijete a pripravíte si ho nielen raz! ;)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

Losos:

1/4 šálky trstinový cukor
1 ČL med/javorový sirup/agave
1 ČL olivový olej
1/2 ČL mletý zázvor
1/4 šálky ananásová šťava
1/2 - 1 ČL granulovaný cesnak
1/2 ČL mletá červená paprika
2 ks (150g) steak z lososa
1 ČL dijonska horčica
1/3 šálky sójová omáčka
1/2 ks čerstvý ananás nakrájaný na kocky

Quinoa:

1/3 šálky quinoa
- - voda

Postup:

V miske som si zmiešala všetky suroviny na marinádu, okrem lososa a kúskov ananásu. V tejto marináde som obalila lososa a nechala odpočívať najlepšie cez noc v chladničke, alebo aspoň na 1-2 hodiny.

Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Zapekaciu misku som potrela trochou olivového oleja, do nej poukladala lososov a navrch vyliala zvyšnú marinádu. Okolo lososa som poukladala kúsky ananásu. Pre extra karamelizovanie som lososa a ananás posypala ešte zľahka trstinovým cukrom (nemusí byť). Piekla som 20-25 minút (občas môžete lososa potrieť, aby nevyschol a ananás tiež).

Kým sa losos piekol, pripravila som si quinou. Vodu som si priviedla k varu (použite 2 a 1/2 násobok vody). Keď nasiakla všetku vodu, nechala som ešte pod pokrievkou odpočívať cca 5 minút. Keď bol losos hotový z pekáča som vybrala ananás a primiešala ho do quinoi. Na 2 taniere rovnomerne rozdeľte quinou a plátok lososa.

Dobrú chuť! 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky