Losos marinovaný v medovej omáčke s ananásovou quinoou
Info:
Úvod:
Akými slovami toto jedlo opísať. Budem preháňať a dramatizovať chutnými adjektívami. 😀
Hnedý cukor a med karamelizovaný na povrchu lososa a malých kúskov ananásu. V ústach sa roztápa ako maslo. šťavnaté, jemné a miestami sladké.
Skvelý obed, ktorý obsahuje zdravé tuky a bielkoviny z lososa, ale aj skvelé jedlo, ak chcete niekoho očariť alebo urobiť dojem. Určite si ho užijete a pripravíte si ho nielen raz! 😉
Suroviny:
Postup:
V miske som si zmiešala všetky suroviny na marinádu, okrem lososa a kúskov ananásu. V tejto marináde som obalila lososa a nechala odpočívať najlepšie cez noc v chladničke, alebo aspoň na 1-2 hodiny.
Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Zapekaciu misku som potrela trochou olivového oleja, do nej poukladala lososov a navrch vyliala zvyšnú marinádu. Okolo lososa som poukladala kúsky ananásu. Pre extra karamelizovanie som lososa a ananás posypala ešte zľahka trstinovým cukrom (nemusí byť). Piekla som 20-25 minút (občas môžete lososa potrieť, aby nevyschol a ananás tiež).
Kým sa losos piekol, pripravila som si quinou. Vodu som si priviedla k varu (použite 2 a 1/2 násobok vody). Keď nasiakla všetku vodu, nechala som ešte pod pokrievkou odpočívať cca 5 minút. Keď bol losos hotový z pekáča som vybrala ananás a primiešala ho do quinoi. Na 2 taniere rovnomerne rozdeľte quinou a plátok lososa.
Dobrú chuť! 🙂