Kuracie tandoori špízy

Info:

2 porcie
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 15 minút
Príprava spolu: 25 minút
1 špíz (približne 120g) obsahuje:
299 kcal
Sacharidy: 5 g
Tuky: 14 g
Bielkoviny: 35 g

Úvod:

Tandoori kura je veľmi populárne indické jedlo, ktoré nájdete v každom indickom menu na prvom mieste. Tradične sa pripravuje marinovaním kuracích kúskov v jogurtovom základe s korením tandoori masala, ktoré sú následne pečené v tandoori peci pri vysokej teplote.
V recepte vám ukážem, ako si také tandoori kurča pripraviť doma v našej slovenskej kuchyni. Kuracie kúsky sú šťavnaté a výrazné na chuť. U nás sú veľmi obľúbené. Určite stoja za vyskúšanie.
Najradšej ich pripravujem v lete na grile. šikovný recept na letné grilovanie s priateľmi. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - podľa chuti - -
● mleté čierne korenie - 1/2 ČL -
● olivový olej - 2 PL -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● paradajkový pretlak - 1/4 šálky -
● mletá červená paprika - 1/2 ČL -
● mleté chilli - 1/2 ČL -
● kurkuma - 1/2 ČL -
● kuracie prsia - 400 g -
● trocha nastrúhaného čerstvého zázvoru - asi 3 cm - -
● grécky jogurt - 125 g -
● garam masala korenie - 1/2 ČL -

Postup:

Kuracie prsia som očistila a nakrájala na hrubšie kúsky (tak, aby sa dali dobre napichovať na špajľu) a premiestnila do misy. Potom som pridala všetky zvyšné suroviny a dobre premiešala. Mäso som nechala marinovať cez noc v chladničke. Pred prípravou som kuracie kúsky napichala rovnomerne na špajľu a na rozpálenom grile (alebo grilovacej panvici s olivovým olejom) som opekala z každej strany dozlatista, dokiaľ mäso nebolo krásne opečené.

Podávame s ryžou (odporúčam jazmínovú), čerstvým listovým šalátom alebo naan chlebom.
Dobrú chuť.