
Kuracie tandoori špízy
Info:
Úvod:
Tandoori kura je veľmi populárne indické jedlo, ktoré nájdete v každom indickom menu na prvom mieste. Tradične sa pripravuje marinovaním kuracích kúskov v jogurtovom základe s korením tandoori masala, ktoré sú následne pečené v tandoori peci pri vysokej teplote.
V recepte vám ukážem, ako si také tandoori kurča pripraviť doma v našej slovenskej kuchyni. Kuracie kúsky sú šťavnaté a výrazné na chuť. U nás sú veľmi obľúbené. Určite stoja za vyskúšanie.
Najradšej ich pripravujem v lete na grile. šikovný recept na letné grilovanie s priateľmi. 😉

Suroviny:
Postup:
Kuracie prsia som očistila a nakrájala na hrubšie kúsky (tak, aby sa dali dobre napichovať na špajľu) a premiestnila do misy. Potom som pridala všetky zvyšné suroviny a dobre premiešala. Mäso som nechala marinovať cez noc v chladničke. Pred prípravou som kuracie kúsky napichala rovnomerne na špajľu a na rozpálenom grile (alebo grilovacej panvici s olivovým olejom) som opekala z každej strany dozlatista, dokiaľ mäso nebolo krásne opečené.
Podávame s ryžou (odporúčam jazmínovú), čerstvým listovým šalátom alebo naan chlebom.
Dobrú chuť.