Kuracie tandoori špízy

Info:

2 porcie
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 15 minút
Príprava spolu: 25 minút
1 špíz (približne 120g) obsahuje:
299 kcal
Sacharidy: 5 g
Tuky: 14 g
Bielkoviny: 35 g

Úvod:

Tandoori kura je veľmi populárne indické jedlo, ktoré nájdete v každom indickom menu na prvom mieste. Tradične sa pripravuje marinovaním kuracích kúskov v jogurtovom základe s korením tandoori masala, ktoré sú následne pečené v tandoori peci pri vysokej teplote.
V recepte vám ukážem, ako si také tandoori kurča pripraviť doma v našej slovenskej kuchyni. Kuracie kúsky sú šťavnaté a výrazné na chuť. U nás sú veľmi obľúbené. Určite stoja za vyskúšanie.
Najradšej ich pripravujem v lete na grile. šikovný recept na letné grilovanie s priateľmi. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

podľa chuti - - soľ
1/2 ČL - mleté čierne korenie
2 PL - olivový olej
2 ks - cesnak (strúčik)
1/4 šálky - paradajkový pretlak
1/2 ČL - mletá červená paprika
1/2 ČL - mleté chilli
1/2 ČL - kurkuma
400 g - kuracie prsia
asi 3 cm - - trocha nastrúhaného čerstvého zázvoru
125 g - grécky jogurt
1/2 ČL - garam masala korenie

Postup:

Kuracie prsia som očistila a nakrájala na hrubšie kúsky (tak, aby sa dali dobre napichovať na špajľu) a premiestnila do misy. Potom som pridala všetky zvyšné suroviny a dobre premiešala. Mäso som nechala marinovať cez noc v chladničke. Pred prípravou som kuracie kúsky napichala rovnomerne na špajľu a na rozpálenom grile (alebo grilovacej panvici s olivovým olejom) som opekala z každej strany dozlatista, dokiaľ mäso nebolo krásne opečené.

Podávame s ryžou (odporúčam jazmínovú), čerstvým listovým šalátom alebo naan chlebom.
Dobrú chuť.

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy