Kuracie prsia v arašidovej omáčke

Info:

2 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 15 minút
Príprava spolu: 30 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
410 kcal
Sacharidy: 13 g
Tuky: 23 g
Bielkoviny: 36 g

Úvod:

Tak dobré, a tak jednoduché! Arašidové maslo a kokosové mlieko spolu vytvoria skvelú, jemnú s krémovú omáčku, ktorá je dochutená s trochou sójovej omáčky, limetkou a červenou paprikou. Jedlo bohaté na bielkoviny a zdravé tuky! Najlepšie je toto jedlo servírovať s chrumkavým šalátom alebo jazmínovou ryžou.

Dnes troška na ázijský/thajský spôsob?. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● med/javorový sirup/agave - 1 ČL -
● arašidové maslo - 1/3 šálky -
● cesnak (strúčik) - 1 ks -
● arašidový olej - 1/2 PL -
● kokosové mlieko - 1/2 konzerva (400ml) -
● paradajkový pretlak - 1/2 PL -
● mletá červená paprika - 1/2 ČL -
● kuracie prsia - 250 g -
● sójová omáčka - 1/2 PL -

Postup:

Na stredne veľkej panvici som si rozohriala olivový olej, pridala rozpučený cesnak, trochu nastrúhaného zázvoru a opiekla 1 minútu. Potom som pridala kuracie prsia nakrájané na kocky a opiekla ich cca 5 minút.

Ďalej som pridala arašidové maslo, kokosové mlieko a stíšila plameň na minimum. Nakoniec som pridala sójovú omáčku, trstinový cukor, červenú papriku a šťavu z limetky (množstvo podľa chuti). Varila som dokiaľ mäso nebolo mäkké (uistite sa, že omáčku varíte na najnižšom plameni, omáčka by nemala vrieť).

Dobrú chuť! 🙂