Kuracie prsia v arašidovej omáčke
Info:
Úvod:
Tak dobré, a tak jednoduché! Arašidové maslo a kokosové mlieko spolu vytvoria skvelú, jemnú s krémovú omáčku, ktorá je dochutená s trochou sójovej omáčky, limetkou a červenou paprikou. Jedlo bohaté na bielkoviny a zdravé tuky! Najlepšie je toto jedlo servírovať s chrumkavým šalátom alebo jazmínovou ryžou.
Dnes troška na ázijský/thajský spôsob?. 😉
Suroviny:
Postup:
Na stredne veľkej panvici som si rozohriala olivový olej, pridala rozpučený cesnak, trochu nastrúhaného zázvoru a opiekla 1 minútu. Potom som pridala kuracie prsia nakrájané na kocky a opiekla ich cca 5 minút.
Ďalej som pridala arašidové maslo, kokosové mlieko a stíšila plameň na minimum. Nakoniec som pridala sójovú omáčku, trstinový cukor, červenú papriku a šťavu z limetky (množstvo podľa chuti). Varila som dokiaľ mäso nebolo mäkké (uistite sa, že omáčku varíte na najnižšom plameni, omáčka by nemala vrieť).
Dobrú chuť! 🙂