Kuracie prsia s hráškovo-mätovou omáčkou
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
30 minút
1 porcia (150g mäsa+1/2 omáčky) obsahuje:
390 kcal
8 g sacharidov
14 g tuku
45 g bielkovín
Popis:
Rýchla, zdravá a krémová omáčka z hrášku a čerstvej mäty, ktorá prekypuje jarnou chuťou a farbou! Mäta jej dodáva sviežu chuť a perfektne sa hodí k chuti hrášku. ;)Ja som si ju pripravila ku grilovanému kuraciemu mäsu, ale hodí sa ku všetkým druhom mäsa, či rybám. Odporúčam pripraviť s ryžou alebo s akoukoľvek vašou obľúbenou prílohou.
Suroviny:
-
-
soľ
2
PL
olivový olej
2
ks
cesnak (strúčik)
4
PL
0% grécky jogurt
-
-
koreniny a bylinky podľa chuti
10
ks
lístky čerstvej mäty
2
šálky
čerstvý hrášok
300
g
kuracie prsia
Postup:
Uvarený hrášok na pare som si v miske rozmixovala ponorným mixérom spolu s jogurtom, cesnakom a lístkami mäty na hladkú konzistenciu, a dochutila čiernym korením.
Kuracie prsia som si jednoducho zľahka nasolila a posypala korením určené na kuracie mäso. Na panvici som si rozohriala olivový olej a mäso opiekla z každej strany, dokiaľ nebolo hotové.
Servírujeme. 🙂
Dobrú chuť!