Kurací stejk s hríbovou omáčkou
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
35 minút
1 porcia (150g mäsa+1/2 šálky omáčky) obsahuje:
322 kcal
8 g sacharidov
11 g tuku
42 g bielkovín
Popis:
Dostala som návrh, či by som nepripravila nejakú zdravú omáčku z hríbov. Prišiel mi to ako dobrý nápad, keďže hríbov máme doma až nad hlavu a vzniklo z toho toto výborné jedlo, ktoré si určite musíte pripraviť aj vy! Pečený kurací stejk s lahodnou a veľmi chutnou omáčkou z hríbov! Nízko-kalorické jedlo s vysokým obsahom bielkovín, ktoré máte pripravené za pár minút. ;)
Na obed s prílohou a večer s čerstvým šalátom, hm? :)
Suroviny:
Kurací steak:
-
-
soľ
-
-
olivový olej
300
g
kuracie prsia
-
-
akákoľvek zmes korenia na steaky
Hríbová omáčka:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1
PL
olivový olej
na zriedenie
-
trocha akéhokoľvek mlieka alebo vody
1
ks
najemno nakrájaná cibuľa
1/2 - 1
ČL
granulovaný cesnak
1/2
šálky
cream cheese 5%
1/2
šálky
zeleninový vývar
1 a 1/3
šálky
nakrájané hríby
Postup:
Začala som kuracím mäsom. Rúru som si predhriala na 200 stupňov a malý plech vyložila papierom na pečenie. Mäso som si umyla a očistila. Každý kus som potrela olivovým olejom, korením podľa výberu, zľahka osolila a dala piecť na cca 25-30 minút.
Kým sa mäso pieklo pripravila som si omáčku. Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala cibuľu spolu s hríbmi, jemne osolila, okorenila a opiekla, asi 5 minút. Potom som hríby podliala vývarom (prilievala som postupne) a miešala do zmäknutia, kým sa nevyparil skoro všetok vývar. Nakoniec som vmiešala cream cheese (ak sa vám omáčka bude zdať moc hustá, zrieďte s trochou mlieka). Vyšla mi 1 šálka omáčky.
Dobrú chuť.