Kurací kebab v celozrnnom pita chlebe

Info:

2 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 45 minút
Príprava spolu: 60 minút
1 kebab obsahuje:
380 kcal
Sacharidy: 40 g
Tuky: 7 g
Bielkoviny: 38 g

Úvod:

Celkom som hrdá na tento nízko-kalorický recept! Určite mi dáte za pravdu, že každý z nás občas zatúži po nezdravom jedle. A do jedného z nich, s ktorým radi zhrešíme, patrí kebab, však? 😉
Prečo, keď nám tak chutí, si ho nepripraviť doma zdravo a chutne? 🙂 Tu je môj recept na nízko-kalorický kurací kebab s nízkym obsahom tuku, ktorý je servírovaný v nadýchanej placke z celozrnnej múky.
Viac slov už bude asi zbytočných.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Kuracie mäso:
● soľ - podľa chuti - -
● mleté čierne korenie - 1 ČL -
● olivový olej - 1 PL -
● granulovaný cesnak - 1-2 ČL -
● mleté chilli - 1 ČL -
● očistené kuracie prsia (1x125g) - 2 ks -
● korenie gyros - 2 ČL -
● + biely jogurt a zelenina podľa chuti - - - -
Pita chlieb:
● soľ - štipka - -
● celozrnná pšeničná múka hladká - 1 šálka -
● teplá voda - 1/3 šálky -
● sušené droždie - 1 ČL -

Postup:

Mäso som si pripravila deň vopred. Kuracie prsia som si očistila, každé rozkrojila ešte na dve polovice a nakrájala na malé kúsky. Potom som ich v miske zmiešala s ostatnými surovinami, zakryla a dala cez noc do chladničky.
Pita chleby som si pripravila nasledovne. Celozrnnú múku som si preosiala spolu so sušeným droždím cez sitko do misky a pridala štipku soli. Následovne som priliala teplú vodu a jemne premiešala v miske. Potom som cesto premiestnila na pomúčenú kuchynskú dosku a spracovala do nelepivého cesta (cca 5 minút). Cesto som rozdelila na 2 rovnaké guľky a vytvarovala z nich tenšiu okrúhlu placku. Placky som nechala kysnúť 30-40 minút pod utierkou.
Zatiaľ som si dobre rozohriala rúru na 250 stupňov (mriežku vyberieme, placky sa budú piecť na spodku rúry). Vykysnuté placky som dala upiecť do rúry na 8 minút (z jednej strany som piekla 5 minút a z druhej 3 minúty, dávajte pozor, aby z rúry neunikalo zbytočne teplo, treba byť rýchly).
Placky po vytiahnutí budu mierne chrumkavé. Po upečení ich zabaľte hneď do mikroténového sáčku a po chvíľke budú mäkké.
Ako posledné som pripravené mäso opiekla na panvici do chrumkava.
Pita chleba opatrne narežeme, potrieme bielym jogurtom, naplníme obľúbenou zeleninou a kuracím mäsom.

Dobrú chuť.