Kurací kebab v celozrnnom pita chlebe
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Kuracie mäso:
Pita chlieb:
Postup:
Mäso som si pripravila deň vopred. Kuracie prsia som si očistila, každé rozkrojila ešte na dve polovice a nakrájala na malé kúsky. Potom som ich v miske zmiešala s ostatnými surovinami, zakryla a dala cez noc do chladničky.
Pita chleby som si pripravila nasledovne. Celozrnnú múku som si preosiala spolu so sušeným droždím cez sitko do misky a pridala štipku soli. Následovne som priliala teplú vodu a jemne premiešala v miske. Potom som cesto premiestnila na pomúčenú kuchynskú dosku a spracovala do nelepivého cesta (cca 5 minút). Cesto som rozdelila na 2 rovnaké guľky a vytvarovala z nich tenšiu okrúhlu placku. Placky som nechala kysnúť 30-40 minút pod utierkou.
Zatiaľ som si dobre rozohriala rúru na 250 stupňov (mriežku vyberieme, placky sa budú piecť na spodku rúry). Vykysnuté placky som dala upiecť do rúry na 8 minút (z jednej strany som piekla 5 minút a z druhej 3 minúty, dávajte pozor, aby z rúry neunikalo zbytočne teplo, treba byť rýchly).
Placky po vytiahnutí budu mierne chrumkavé. Po upečení ich zabaľte hneď do mikroténového sáčku a po chvíľke budú mäkké.
Ako posledné som pripravené mäso opiekla na panvici do chrumkava.
Pita chleba opatrne narežeme, potrieme bielym jogurtom, naplníme obľúbenou zeleninou a kuracím mäsom.
Dobrú chuť.