Hlivový paprikáš s pohánkovými haluškami

Info:

3 porcie
Predpríprava: 20 minút
Príprava: 20 minút
Príprava spolu: 40 minút
1 porcia (2 naberačky omáčky+100g halušiek) obsahuje:
430 kcal
Sacharidy: 68 g
Tuky: 9 g
Bielkoviny: 17 g

Úvod:

Ako ste na tom s hlivou? 🙂

Dnes podávame rýchly, krémový a zdravý obed z hlivy ustricovej, ktorý som obohatila o bezlepkové pohánkové halušky. Podávať môžete aj s celozrnnými cestovinami alebo chlebíkom. Určite si pochutnáte. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Hlivový paprikáš:
● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● mlieko 1,5 % - 1/2 šálky -
● škrob/arrowroot prášok na zahustenie - 2 ČL -
● najemno nakrájaná cibuľa - 1 ks -
● paradajkový pretlak - 2 PL -
● olivový olej - - - -
● mletá červená paprika - - - -
● rasca - - - -
● zeleninový vývar - 1 šálka -
● hliva ustricová - 400 g -
● cream cheese 5% - 1 PL -
Pohánkové halušky:
● pohánková múka - 3 šálky -
● voda - - - -

Postup:

Omáčka – Hlivu som si umyla a nakrájala na menšie rezančeky. Na panvici som rozohriala olivový olej a pridala najemno nakrájanú cibuľu, ktorú som chvíľku opiekla (nie dlho). Potom som pridala hlivu a dochutila ju soľou, čiernym korením, mletou paprikou a rascou. Následne som ju podliala vodou, pridala paradajkový pretlak a premiešala. Dusila som 15 minút pod pokrievkou.

Zatiaľ som si vedľa v miske vymiešala mlieko, škrob a prírodný syr (Lučina, cream cheese…), ktorý som pridala po 15 minútach dusenia. Miešala som, dokiaľ všetko neprešlo varom a nevznikla mi omáčka.

Halušky-Múku som jednoducho zmiešala s vodou. Vodu som pridávala dovtedy, dokiaľ mi nevzniklo haluškové cesto. Halušky som varila vo vriacej osolenej vode.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.