Hlivový paprikáš s pohánkovými haluškami
Výživové Hodnoty:
3 porcií / ks
40 minút
1 porcia (2 naberačky omáčky+100g halušiek) obsahuje:
430 kcal
68 g sacharidov
9 g tuku
17 g bielkovín
Popis:
Ako ste na tom s hlivou? :)Dnes podávame rýchly, krémový a zdravý obed z hlivy ustricovej, ktorý som obohatila o bezlepkové pohánkové halušky. Podávať môžete aj s celozrnnými cestovinami alebo chlebíkom. Určite si pochutnáte. ;)
Suroviny:
Hlivový paprikáš:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1/2
šálky
mlieko 1,5 %
2
ČL
škrob/arrowroot prášok na zahustenie
1
ks
najemno nakrájaná cibuľa
2
PL
paradajkový pretlak
-
-
olivový olej
-
-
mletá červená paprika
-
-
rasca
1
šálka
zeleninový vývar
400
g
hliva ustricová
1
PL
cream cheese 5%
Pohánkové halušky:
3
šálky
pohánková múka
-
-
voda
Postup:
Omáčka – Hlivu som si umyla a nakrájala na menšie rezančeky. Na panvici som rozohriala olivový olej a pridala najemno nakrájanú cibuľu, ktorú som chvíľku opiekla (nie dlho). Potom som pridala hlivu a dochutila ju soľou, čiernym korením, mletou paprikou a rascou. Následne som ju podliala vodou, pridala paradajkový pretlak a premiešala. Dusila som 15 minút pod pokrievkou.
Zatiaľ som si vedľa v miske vymiešala mlieko, škrob a prírodný syr (Lučina, cream cheese…), ktorý som pridala po 15 minútach dusenia. Miešala som, dokiaľ všetko neprešlo varom a nevznikla mi omáčka.
Halušky-Múku som jednoducho zmiešala s vodou. Vodu som pridávala dovtedy, dokiaľ mi nevzniklo haluškové cesto. Halušky som varila vo vriacej osolenej vode.
Dobrú chuť! 🙂