Hlivový paprikáš s pohánkovými haluškami
Info:
Úvod:
Ako ste na tom s hlivou? 🙂
Dnes podávame rýchly, krémový a zdravý obed z hlivy ustricovej, ktorý som obohatila o bezlepkové pohánkové halušky. Podávať môžete aj s celozrnnými cestovinami alebo chlebíkom. Určite si pochutnáte. 😉
Suroviny:
Postup:
Omáčka – Hlivu som si umyla a nakrájala na menšie rezančeky. Na panvici som rozohriala olivový olej a pridala najemno nakrájanú cibuľu, ktorú som chvíľku opiekla (nie dlho). Potom som pridala hlivu a dochutila ju soľou, čiernym korením, mletou paprikou a rascou. Následne som ju podliala vodou, pridala paradajkový pretlak a premiešala. Dusila som 15 minút pod pokrievkou.
Zatiaľ som si vedľa v miske vymiešala mlieko, škrob a prírodný syr (Lučina, cream cheese…), ktorý som pridala po 15 minútach dusenia. Miešala som, dokiaľ všetko neprešlo varom a nevznikla mi omáčka.
Halušky-Múku som jednoducho zmiešala s vodou. Vodu som pridávala dovtedy, dokiaľ mi nevzniklo haluškové cesto. Halušky som varila vo vriacej osolenej vode.
Dobrú chuť! 🙂