Gnocchi zo sladkých zemiakov s omáčkou z pečených paradajok
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Gnocchi:
Paradajková omáčka:
Postup:
Gnocchi- Sladké zemiaky som očistila, nakrájala na menšie kusy a uvarila vo vriacej mierne osolenej vode domäkka. Keď boli zemiaky uvarené, nechala som úplne vychladnúť. Kým sa varili pripravila som si zeleninu na omáčku. Vychladené zemiaky som vidličkou popučila na jhladké pyré. V miske som zmiešala ricottu, vaječný žĺtok, parmezán, olivový olej a dochutila soľou a koreninami. Následne som primiešala pyré zo sladkých zemiakov a špaldovú múku (cesto bude mierne lepivé). Cesto som premiestnila na pomúčenú kuchynskú linku, poprášila múkou a spracovala. Potom som ho rozdelila na dve polovice a vyvaľkala na dlhší valček, z ktorého som odkrajovala menšie kúsky a vytvarovala. Gnocchi som varila vo vriacej, mierne osolenej vode, dokiaľ nevyplávali na povrch.
Paradajková omáčka- Rúru som predhrialana 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Potom som si očistila cesnak, paradajky rozkrojila na polovice, papriku a cibuľu nakrájala na hrubšie a premiestnila na plech. Pokvapkala som olivovým olejom, osolila, okorenila a piekla cca 30-40 minút dokiaľ zelenina úplne nezmäkla. Nakoniec som upečenú zeleninu spolu so všetkými surovinami pridala do hlbšej misky a tyčovým mixérom vymixovala dohladka.
Ja osobne pred podávaním gnocchi jemne opečiem na panvici s trochou olivového oleja. Podávame so strúhaným parmezánom.
Dobrú chuť.