Gnocchi zo sladkých zemiakov s omáčkou z pečených paradajok

Info:

2 porcie
Predpríprava: 30 minút
Príprava: 60 minút
Príprava spolu: 90 minút
1 porcia (250g gnocchi + 100g omáčky) obsahuje:
439 kcal
Sacharidy: 59 g
Tuky: 12 g
Bielkoviny: 20 g
Fit Knihy Fitness Guru Recepty
Fit Knihy Fitness Guru Recepty

Úvod:

Jedna báseň. Gnocchi sú moja najobľúbenejšia forma cestovín. Keď príde na ne chuť, ihneď som nastúpená v kuchyni a šúľam domáce! 😛
Každým razom sa ich snažím vylepšovať a pripravovať ich rôznym spôsobom. Tieto sú zo sladkých zemiakov (batátov), zjemnené ricottou a strúhaným parmezánom. Spolu s omáčkou z grilovaných paradajok vytvárajú výrazne harmonické a chutné jedlo, ktoré vás zasýti nadlho. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
1/4 ČL - mletá škorica
1 PL - olivový olej
1 ks - žĺtok
20 g - strúhaný parmezán
1/2 ČL - karí korenie
120 g - špaldová múka hladká
100 g - syr ricotta
250 g - sladké zemiaky (batáty)
- - - soľ
1 PL - med/javorový sirup/agave
- - - mleté čierne korenie
1 PL - olivový olej
2 PL - strúhaný parmezán
3 ks - cesnak (strúčik)
1/2 ks - červená paprika
- - - hrsť nasekanej čerstvej bazalky
1/2 ks - cibuľa
250 g - cherry paradajky

Postup:

Gnocchi- Sladké zemiaky som očistila, nakrájala na menšie kusy a uvarila vo vriacej mierne osolenej vode domäkka. Keď boli zemiaky uvarené, nechala som úplne vychladnúť. Kým sa varili pripravila som si zeleninu na omáčku. Vychladené zemiaky som vidličkou popučila na jhladké pyré. V miske som zmiešala ricottu, vaječný žĺtok, parmezán, olivový olej a dochutila soľou a koreninami. Následne som primiešala pyré zo sladkých zemiakov a špaldovú múku (cesto bude mierne lepivé). Cesto som premiestnila na pomúčenú kuchynskú linku, poprášila múkou a spracovala. Potom som ho rozdelila na dve polovice a vyvaľkala na dlhší valček, z ktorého som odkrajovala menšie kúsky a vytvarovala. Gnocchi som varila vo vriacej, mierne osolenej vode, dokiaľ nevyplávali na povrch.

Paradajková omáčka- Rúru som predhrialana 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Potom som si očistila cesnak, paradajky rozkrojila na polovice, papriku a cibuľu nakrájala na hrubšie a premiestnila na plech. Pokvapkala som olivovým olejom, osolila, okorenila a piekla cca 30-40 minút dokiaľ zelenina úplne nezmäkla. Nakoniec som upečenú zeleninu spolu so všetkými surovinami pridala do hlbšej misky a tyčovým mixérom vymixovala dohladka.

Ja osobne pred podávaním gnocchi jemne opečiem na panvici s trochou olivového oleja. Podávame so strúhaným parmezánom.

Dobrú chuť.

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy