Fit plnené guľky s mäsom a dusenou kapustou

Info:

3 porcie
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 55 minút
Príprava spolu: 60 minút
1 porcia (2 guľky + 150g kapusty) obsahuje:
330 kcal
Sacharidy: 21 g
Tuky: 7 g
Bielkoviny: 20 g

Úvod:

Aj na takomto jedle si môžete pochutnať absolútne bez výčitiek – žiadna múka ani nezdravý tuk! Cesto je jemné, mäkké a nerozpadá sa. To bude pochúťka, mňam! 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● soľ - - - -
● ovsené vločky jemné - 1 šálka -
● vajce - 1 ks -
● koreniny a bylinky podľa chuti - - - -
● tofu - 100 g -
● jemný odtučnený tvaroh - 250 g -
● morčacia šunka v celku - 120 g -
Dusená kapusta:
● soľ - - - -
● maslo ghee - 1 PL -
● najemno nakrájaná cibuľa - 1 ks -
● rasca - - - -
● trstinový cukor/med - - - -
● biela kapusta - 450 g -
● ocot - - - -

Postup:

Najprv som si pripravila kapustu. Kapustu som si natenko nakrájala v kuchynskom robote (môžete aj ručne). V hrnci som si rozohriala maslo ghee a najemno nakrájanú cibuľu zľahka opiekla. Potom som pridala kapustu a dochutila octom, trstinovým cukrom, rascou a soľou podľa chuti. Kapustu som dusila pod pokrievkou domäkka, cca 30 minút.
Kým sa kapusta dusila, pripravila som si cesto. Tofu som si nahrubo nastrúhala. V miske som si následne zmiešala všetky suroviny, okrem morčacej šunky, tú som si nakrájala na menšie kocky. Cesto som si rozdelila na 6 guliek a tie naplnila kockami šunky. Guľky som varila vo vriacej, mierne osolenej vode na miernom plameni, dokiaľ nevyplávali na povrch.
Podávame ihneď s dusenou kapustou.

Dobrú chuť.