Fit plnené guľky s mäsom a dusenou kapustou
Info:
Úvod:
Aj na takomto jedle si môžete pochutnať absolútne bez výčitiek – žiadna múka ani nezdravý tuk! Cesto je jemné, mäkké a nerozpadá sa. To bude pochúťka, mňam! 😉
Suroviny:
Postup:
Najprv som si pripravila kapustu. Kapustu som si natenko nakrájala v kuchynskom robote (môžete aj ručne). V hrnci som si rozohriala maslo ghee a najemno nakrájanú cibuľu zľahka opiekla. Potom som pridala kapustu a dochutila octom, trstinovým cukrom, rascou a soľou podľa chuti. Kapustu som dusila pod pokrievkou domäkka, cca 30 minút.
Kým sa kapusta dusila, pripravila som si cesto. Tofu som si nahrubo nastrúhala. V miske som si následne zmiešala všetky suroviny, okrem morčacej šunky, tú som si nakrájala na menšie kocky. Cesto som si rozdelila na 6 guliek a tie naplnila kockami šunky. Guľky som varila vo vriacej, mierne osolenej vode na miernom plameni, dokiaľ nevyplávali na povrch.
Podávame ihneď s dusenou kapustou.
Dobrú chuť.