Bulgurový šalát s kuracími prsiami a jablkom

Info:

2 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 15 minút
Príprava spolu: 30 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
434 kcal
Sacharidy: 35 g
Tuky: 19 g
Bielkoviny: 42 g

Úvod:

Dnes vám posielam výborný šalát v kombinácií jabĺk, orechov, kuracieho mäsa a bulguru! Absolútne skvelá kombinácia! 😉 A príprava? Rýchla. Za pár minút vykúzlite ľahký a sýty obed plný bielkovín a zdravých tukov, ktorý si pohodlne môžete zbaliť aj so sebou do práce, či na cestu. šalát skvelo chutí aj za studena.

Bulgur je vysoko nutrične hodnotný produkt z pšenice. Má jemnú orieškovú chuť. Nenadúva a je ľahko stráviteľný, navyše má veľmi nízky obsah tuku. Chráni tráviaci systém obsahom vlákniny a má vysoký obsah selénu, horčíka, železa a fosforu. V obchodoch zakúpite aj špaldový bulgur.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
1 ČL - med/javorový sirup/agave
1 PL - olivový olej
1/2 šálky - bulgur
2 PL - nasekané vlašské orechy
1 ks - jablko
1 ČL - dijonska horčica
- - - trocha šťavy z citrónu
250 ml - kurací vývar
250 g - uvarené kuracie prsia

Postup:

V hrnci som si skombinovala bulgur s kuracím vývarom, priviedla k varu a pod pokrievkou na miernom plameni varila cca 15 minút, dokiaľ bulgur nenasiakol všetku tekutinu. Hotový bulgur som premiestnila do stredne veľkej hlbokej misy a premiešala vidličkou.

V malej miske som si zmiešala dijonsku horčicu, med, šťavu z citróna a soľ. Potom som pomaly primiešavala olivový olej. Do hotového bulguru som primiešala kocky kuracieho mäsa, jablko nakrájané na kocky, kúsky orechov, zaliala zálievkou a zľahka premiešala.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy