Bulgurový šalát s kuracími prsiami a jablkom
Info:
Úvod:
Dnes vám posielam výborný šalát v kombinácií jabĺk, orechov, kuracieho mäsa a bulguru! Absolútne skvelá kombinácia! 😉 A príprava? Rýchla. Za pár minút vykúzlite ľahký a sýty obed plný bielkovín a zdravých tukov, ktorý si pohodlne môžete zbaliť aj so sebou do práce, či na cestu. šalát skvelo chutí aj za studena.
Bulgur je vysoko nutrične hodnotný produkt z pšenice. Má jemnú orieškovú chuť. Nenadúva a je ľahko stráviteľný, navyše má veľmi nízky obsah tuku. Chráni tráviaci systém obsahom vlákniny a má vysoký obsah selénu, horčíka, železa a fosforu. V obchodoch zakúpite aj špaldový bulgur.
Suroviny:
Postup:
V hrnci som si skombinovala bulgur s kuracím vývarom, priviedla k varu a pod pokrievkou na miernom plameni varila cca 15 minút, dokiaľ bulgur nenasiakol všetku tekutinu. Hotový bulgur som premiestnila do stredne veľkej hlbokej misy a premiešala vidličkou.
V malej miske som si zmiešala dijonsku horčicu, med, šťavu z citróna a soľ. Potom som pomaly primiešavala olivový olej. Do hotového bulguru som primiešala kocky kuracieho mäsa, jablko nakrájané na kocky, kúsky orechov, zaliala zálievkou a zľahka premiešala.
Dobrú chuť! 🙂