Bulgurový šalát s kuracími prsiami a jablkom
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
30 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
434 kcal
35 g sacharidov
19 g tuku
42 g bielkovín
Popis:
Dnes vám posielam výborný šalát v kombinácií jabĺk, orechov, kuracieho mäsa a bulguru! Absolútne skvelá kombinácia! ;) A príprava? Rýchla. Za pár minút vykúzlite ľahký a sýty obed plný bielkovín a zdravých tukov, ktorý si pohodlne môžete zbaliť aj so sebou do práce, či na cestu. šalát skvelo chutí aj za studena.Bulgur je vysoko nutrične hodnotný produkt z pšenice. Má jemnú orieškovú chuť. Nenadúva a je ľahko stráviteľný, navyše má veľmi nízky obsah tuku. Chráni tráviaci systém obsahom vlákniny a má vysoký obsah selénu, horčíka, železa a fosforu. V obchodoch zakúpite aj špaldový bulgur.
Suroviny:
-
-
soľ
1
ČL
med/javorový sirup/agave
1
PL
olivový olej
1/2
šálky
bulgur
2
PL
nasekané vlašské orechy
1
ks
jablko
1
ČL
dijonska horčica
-
-
trocha šťavy z citrónu
250
ml
kurací vývar
250
g
uvarené kuracie prsia
Postup:
V hrnci som si skombinovala bulgur s kuracím vývarom, priviedla k varu a pod pokrievkou na miernom plameni varila cca 15 minút, dokiaľ bulgur nenasiakol všetku tekutinu. Hotový bulgur som premiestnila do stredne veľkej hlbokej misy a premiešala vidličkou.
V malej miske som si zmiešala dijonsku horčicu, med, šťavu z citróna a soľ. Potom som pomaly primiešavala olivový olej. Do hotového bulguru som primiešala kocky kuracieho mäsa, jablko nakrájané na kocky, kúsky orechov, zaliala zálievkou a zľahka premiešala.
Dobrú chuť! 🙂