Bulgur s pečenou špargľou, reďkovkou a halloumi syrom
Výživové Hodnoty:
750 porcií / ks
40 minút
100g šalátu obsahuje:
209 kcal
14 g sacharidov
12 g tuku
9 g bielkovín
Popis:
Pečením špargle vyzdvihnete jej sladkosť a jemnú textúru, zatiaľ čo červená reďkovka poskytuje chrumkavosť a miernu pikantnosť v tomto šaláte. ;) V spojení s bulgurom a vinaigrette zálievkou vám vytvorí ľahký, chutný a výživný obed, ktorý si môžete jednoducho pribaliť kamkoľvek! :)
Suroviny:
Zálievka:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1
PL
olivový olej
1
PL
javorový sirup
-
-
šťava z 1/2 limetky
Šalát:
6
ks
čerstvé reďkovky
30
g
vlašské orechy
250
g
zelená špargľa
200
g
Halloumi syr
12
šálky
špaldový bulgur
Postup:
šalát- Rúru som si predhriala na 200 stupňov. špargľu som si opláchla a zbavila ju tvrdých koncov. Zapekaciu misu som vyložila papierom na pečenie, špargľu uložila do misy a pokvapkala ju olivovým olejom. Piekla som približne 20 minút, dokiaľ nezmäkla. Zatiaľ som si uvarila bulgur podľa návodu, reďkovky nakrájala na tenké plátky a na olivovom oleji na panvici opiekla plátky halloumi syra dozlatista.
Zálievka- Všetky suroviny som jednoducho zmiešala v malej miske.
Všetky pripravené suroviny na šalát som pridala do misy, zálievku vyliala na šalát a zľahka premiešala, aby sa suroviny dobre prepojili.
Dobrú chuť.