Bulgur s pečenou špargľou, reďkovkou a halloumi syrom
Info:
Úvod:
Pečením špargle vyzdvihnete jej sladkosť a jemnú textúru, zatiaľ čo červená reďkovka poskytuje chrumkavosť a miernu pikantnosť v tomto šaláte. 😉 V spojení s bulgurom a vinaigrette zálievkou vám vytvorí ľahký, chutný a výživný obed, ktorý si môžete jednoducho pribaliť kamkoľvek! 🙂
Suroviny:
Postup:
šalát- Rúru som si predhriala na 200 stupňov. špargľu som si opláchla a zbavila ju tvrdých koncov. Zapekaciu misu som vyložila papierom na pečenie, špargľu uložila do misy a pokvapkala ju olivovým olejom. Piekla som približne 20 minút, dokiaľ nezmäkla. Zatiaľ som si uvarila bulgur podľa návodu, reďkovky nakrájala na tenké plátky a na olivovom oleji na panvici opiekla plátky halloumi syra dozlatista.
Zálievka- Všetky suroviny som jednoducho zmiešala v malej miske.
Všetky pripravené suroviny na šalát som pridala do misy, zálievku vyliala na šalát a zľahka premiešala, aby sa suroviny dobre prepojili.
Dobrú chuť.