Baklažánové rolky plnené špenátom a ricottou

Info:

8 ks
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 50 minút
Príprava spolu: 65 minút
1 ks obsahuje:
140 kcal
Sacharidy: 15 g
Tuky: 0 g
Bielkoviny: 12 g

Úvod:

Dnes v hlavnej úlohe baklažán! Jeden z mojich obľúbených spôsobov, ako si vychutnať baklažán. Tenké plátky baklažánu plnené špenátom a ricottou zapečené v paradajkovej omáčke s roztápajúcIm sa syrom na vrchu. Mňam. Navyše neobsahuje žiaden pridaný tuk. 🙂
Tak čo, idete do toho? 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
- - - mleté čierne korenie
- - - sušená bazalka
1 ks - baklažán
1 ks - vajce
2 - 3 ks - cesnak (strúčik)
1/2 šálky - ricotta
1/2 šálky - nastrúhaná mozzarella light
3 šálky - čerstvý baby špenát
2 šálky - paradajkový pretlak

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Z baklažánu som odkrojila konce a nakrájala pozdĺžne na 8 stredne hrubých plátkov. Plátky som poukladala na plech a dala piecť na 20 minút. 10 minút z jednej strany a 10 minút z druhej strany. Predpečené plátky som nechala dobre vychladnúť.
Kým sa baklažán piekol, pripravila som si plnku. špenát som si uvarila na pare a vyžmýkala z neho všetku prebytočnú vodu. V miske som si zmiešala ricottu, špenát, vajce, rozpučený cesnak a dochutila bazalkou, korením a soľou.
Každý plátok baklažánu som si potrela plnkou a zrolovala od kratšieho konca k hrubšiemu. Do zapekacej misy som si vyliala paradajkový pretlak a do nej poukladala baklažánové rolky. Rolky som piekla zakryté 20 minút pri 200 stupňoch. Po 20 minútach som vrch odokryla, posypala mozzarellou a piekla ďalších 10 minút, dokiaľ sa syr neroztopil.

Dobrú chuť!

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy