Baklažánové rolky plnené špenátom a ricottou
Info:
Úvod:
Dnes v hlavnej úlohe baklažán! Jeden z mojich obľúbených spôsobov, ako si vychutnať baklažán. Tenké plátky baklažánu plnené špenátom a ricottou zapečené v paradajkovej omáčke s roztápajúcIm sa syrom na vrchu. Mňam. Navyše neobsahuje žiaden pridaný tuk. 🙂
Tak čo, idete do toho? 😉
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Z baklažánu som odkrojila konce a nakrájala pozdĺžne na 8 stredne hrubých plátkov. Plátky som poukladala na plech a dala piecť na 20 minút. 10 minút z jednej strany a 10 minút z druhej strany. Predpečené plátky som nechala dobre vychladnúť.
Kým sa baklažán piekol, pripravila som si plnku. špenát som si uvarila na pare a vyžmýkala z neho všetku prebytočnú vodu. V miske som si zmiešala ricottu, špenát, vajce, rozpučený cesnak a dochutila bazalkou, korením a soľou.
Každý plátok baklažánu som si potrela plnkou a zrolovala od kratšieho konca k hrubšiemu. Do zapekacej misy som si vyliala paradajkový pretlak a do nej poukladala baklažánové rolky. Rolky som piekla zakryté 20 minút pri 200 stupňoch. Po 20 minútach som vrch odokryla, posypala mozzarellou a piekla ďalších 10 minút, dokiaľ sa syr neroztopil.
Dobrú chuť!