Pizza cesto z hovädzieho mäsa “meatza”

Info:

3 porcie
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 40 minút
1 porcia (1/3 pizze, iba cesto) obsahuje:
220 kcal
Sacharidy: 5 g
Tuky: 12 g
Bielkoviny: 25 g

Úvod:

Už ste niekedy počuli o “meatze”? 🙂 Ak je tu niekto na paleo diéte, tak určite áno! Pripravuje sa ako klasická pizza, lenže pizza cesto je tentokrát pripravované iba z mäsa, najlepšie hovädzieho. 😉

Recept je veľmi univerzálny, nízko-sacharidový s vysokým obsahom bielkovín. Vrch tejto meatze si môžete pripraviť podľa vlastnej chuti. Odporúčam obmieňať paradajkový základ s bazalkovým pestom.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - podľa chuti - -
● sušená bazalka - 1 ČL -
● sušené oregano - 1 ČL -
● mletá červená paprika - 1 ČL -
● mleté chilli - 1-2 ČL -
● mleté biele korenie - 1 ČL -
● mleté hovädzie mäso chudé - 500 g -
● červená cibuľa nakrájaná najemno - 1 ks -

Postup:

Rúru som si vyhriala na 200 stupňov a okrúhlu formu (priemer 26 cm) vyložila papierom na pečenie. Všetky suroviny na cesto som si vymiešala tak, aby sa všetky koreniny spolu s mäsom prepojili.

Zmes som premiestnila do formy, popritláčala po celej ploche formy a dala predpiecť na 15 minút. Potom som formu vytiahla, zliala prebytočný tuk z mäsa, ktorý sa vytvoril na vrchu a na vrch poukladala suroviny podľa chuti. Nakoniec som pizzu dala zapiecť ešte na 15 minút.

Servírujeme s čerstvou rukolou.

Dobrú chuť.