Jablkové lievančeky z kokosovej múky a proteínu

Jablkové lievančeky z kokosovej múky a proteínu Smaženie

Milujem jeseň, farebnosť tohto obdobia. Rada si toto obdobie pripomínam aj na tanieri. 🙂 Jablko, vôňa škorice, škoricový proteín, horúci javorový sirup…Toto všetko obsahujú tieto chutné a zdravé lievančeky, ktoré sa jednoducho hodia na tieto sychravé rána! 🙂

Kokosová múka absorbuje tekutinu ako blázon, tak sa nezľaknite, ak pri zmiešaní surovín budete mať hutnejšiu masu.

Celozrnné lievančeky s pažítkou, prosciuttom a vajíčkom

Celozrnné lievančeky s pažítkou, prosciuttom a vajíčkom Smaženie

Skvelý tip na víkendové raňajky! 🙂 Nadýchané lievančeky s plátkami kvalitného prosciutta pokryté vajíčkom. Nízko – kalorické raňajky s vysokým obsahom bielkovín.
Ak nemáte radi prosciutto, tak namiesto neho môžete použiť plátky lososa alebo kuracej šunky. Vajíčko môžete taktiež pripraviť aj na spôsob strateného vajca. Lievančeky som pripravila podľa receptu na blinis.
Prekvapte vaše polovičky a pripravte im tieto raňajky do postele! 😉

Miešané vajíčka s ovsenými vločkami, šunkou a bylinkami

Miešané vajíčka s ovsenými vločkami, šunkou a bylinkami Smaženie

Výdatné a zdravé miešané vajíčka s pridaním ovsených vločiek, ktoré skvele poslúžia ráno pred tréningom alebo po tréningu! 😉 Sú bohaté na chudé bielkoviny, kvalitné sacharidy a vlákninu!
Pre bezlepkový variant použite bezlepkové vločky. Čerstvé bylinky použite podľa vlastnej chuti, ja som použila lístky čerstvej bazalky. 🙂

Citrónovo-makové lievance

Citrónovo-makové lievance Smaženie

Milujem citrónovo makové muffiny, ovsenú kašu, tak prečo nevyskúšať aj lievance? 🙂 Každý ich miluje! Tak som preniesla tieto chute do týchto nadýchaných a voňavých lievancov v jedno lenivé ráno. V recepte som použila makové mlieko, pre intenzívnejšiu chuť, ale použiť môžete takmer akékoľvek. Mandľové, kravské, sójové…
Dúfam, že vám budú tak isto chutiť ako mne. 😉

Kuracie prsia s brokolicovou omáčkou

Kuracie prsia s brokolicovou omáčkou Smaženie

Ak chcete, aj s ryžou natural. Ako ju zvládnuť? 🙂
Priznám sa, že môj prvý pokus uvariť ryžu natural bol katastrofálny. Varila som ju bez akýchkoľvek informácií, a tak to aj dopadlo! Na plnej čiare ma odradila. No pred pár dňami som si povedala, že dám jej ešte šancu a pripravím ju tentoraz správne! A vyšlo to. Vychytala som pár vecí a bola výborná!
Určite som nebola jediná, ktorej sa ryža natural na prvý krát nepodarila a odradila vás. Tak ako ju vlastne správne pripraviť? Základné pravidlo je vo svojej podstate veľmi jednoduché – ryža natural potrebuje oveľa viac vody, a pochopiteľne aj viac času, než klasická biela ryža. Na 1 diel ryže potrebujeme až 3 diely vody alebo vývaru! V hrnci si teda rozohrejte olivový olej, pridajte najemno nakrájanú cibuľu, zľahka osoľte, speňte ju a pridajte ryžu. Tú pár minút opražte s cibuľou a olejom a následne pridajte domáci kurací vývar. Priveďte ryžu k varu a potom stíšte plameň a zakryte ju pokrievkou. Varte až 40-45 minút, dokiaľ nenasiakne všetok vývar a nebude mäkká. A môžeme sa vrhnúť na recept.

Pikantné cukinové rezance s kuracími prsiami

Pikantné cukinové rezance s kuracími prsiami Smaženie

Je leto, horúco, to znamená, že si to pýta hlavne ľahké a rýchle jedlo. 🙂

Teraz väčšinu nášho času trávime pri vode opaľovaním a nechceme do seba prijímať nejaké ťažké, múčne a zbytočne prekombinované jedlá. Predsa ale nepôjdeme hladný, však? 🙂

Tieto rezance nie sú z múky, ale tento krát múčne rezance nahradila cukina! Zasýtia, ale vôbec nezaťažia žalúdok. Chutia vynikjúco. Navyše sú zľahka pikantné a obohatené o sezamové semienka.

Chrumkavý tofu sendwich s cukinou

Chrumkavý tofu sendwich s cukinou Smaženie

Nie som veľký fanúšik sendwichov, ale tento krát poslúžil ako veľmi chutný a rýchly obed. Chcela som aby to bolo ľahké, plné živín a samozrejme chutné. Použila som domáce cukiny, ktoré sa nemôžu vyrovnať kupovaným! Dnes som sa rozhodla pre vegetariánsku variantu. 😉

Poslúžia aj ako výborné raňajky, alebo desiata do školy. Zabaľte do potravinárskej fólie a môžete ísť! 🙂

Vegan kakaovo-kávové lievance

Vegan kakaovo-kávové lievance Smaženie

Tieto lievance sú pripravované z jednej neobvyklej suroviny, ale pre vás už známej. Možno by vás nikdy nenapadlo si pripraviť lievance z červených fazúľ. Alebo áno? Je tu niekto, kto to už skúšal? Keď som skúšala prvý krát pripravovať brownies z fazúľ, mala som veľké obavy, ale chutí to božsky, aj cookies, na ktoré tu máme recept. Tak prečo si nepripraviť aj lievance? 😉
Sú absolútne bez lepku, bez laktózy a potešia sa najmä vegáni! Ak vegán nie ste, použite do cesta jedno celé vajce miesto chia “vajca”. Ktorí nevedia, chia vajce sa pripravuje, že do misky pridáte 1 PL chia semienok+3 PL vody a necháte pár minút odpočívať.
Kde začať? Sú vláčne, husté, čokoládové, proste najlepšie…Ďalej už nebudem ani pokračovať, radšej sa presvedčte sami. 😉 Odporúčam si fazule uvariť deň dopredu.

Rýchle špaldové blinis + pár tipov na ozdobu

Rýchle špaldové blinis + pár tipov na ozdobu Smaženie

Blinis sú tradičné ruské kysnuté lievančeky, ktoré sa dajú servírovať na milión spôsobov. Sú rýchle a ideálne pre hostí, keď chystáte oslavu či večierok. Ale nie len to! Vykúzlia skvelé raňajky, obed či desiatu. Ľahko sa dajú pribaliť na cestu aj do práce! Navyše ani príbor nebudete potrebovať. 😉
Môj recept na blinis je trošku urýchlený a zdravší. Veď komu by sa chcelo čakať hodiny kým vykysnú, že? 😉

Tipy na ozdobu:
-zmiešajte syr ricotta s kôprom, natrite na blini a ozdobte plátkom údeného lososa
-blini potrite bazalkovým pestom, ozdobte paradajkou a lístkom čerstvej bazalky
-blini potrite domácou čučoriedkovou omáčkou a ozdobte plátkom syra encián
-blini potrite bryndzou a posypte mletou červenou paprikou
-blini ozdobte lyžičkou jogurtu a čerstvým ovocím
-blini potrite arašidovým maslom, ozdobte kolieskom banánu a polejte zľahka medom

Zelené sladké mini lievančeky

Zelené sladké mini lievančeky Smaženie

V mojom svete varenia je všetko možné. Vôbec mi nie je divné pridávať zeleninu do dezertov, múčnikov, kaší, či lievancov. Vždy som v očakávaní čo z toho vzíde. Tento krát je to šPENáT! Ak si teraz myslíte, že je to divoká kombinácia, verte mi, že po ochutnaní si ich nepripravíte len raz!

špenát im dodáva len peknú zelenú farbu, väčšiu výživovú hodnotu a vláčnosť. Inak ho tam vôbec nie je cítiť, pretože banán a ostatné suroviny maskujú chuť špenátu. Do cesta som vôbec nepridávala žiadne sladidlo, najlepšie si je ich poliať ešte za tepla javorovým sirupom alebo medom! Pre bezlepkový variant použite bezlepkové vločky. Určite si ich obľúbite ako ja! 😉

Rýchle tuniakové placky

Rýchle tuniakové placky Smaženie

Rýchle tuniakové placky s vysokým obsahom bielkovín a neobsahujú takmer žiadne sacharidy! Sú univerzálne a dajú sa pripraviť na raňajky, obed alebo večeru! 🙂
Na raňajky si ich môžete pripraviť s plátkom celozrnného chleba, na obed s nejakou obľúbenou prílohou, a na večeru s jogurtovým dressingom či šalátom.
Neobsahujú žiadnu múku ani strúhanku! Množstvo byliniek a korenín použite podľa chuti. Namiesto mozzarelly môžete použiť aj iný strúhaný syr, napríklad eidam. Výsledok sú šťavnaté placky. 😉

Ovseno-čokoládová placka s proteínom

Ovseno-čokoládová placka s proteínom Smaženie

Pripravte si tieto rýchle a nadýchané raňajky plné bielkovín tiež! Navyše neobsahuje žiadny pridaný cukor. 😉

Hlavne vám skvele dodá energiu pred vaším ranným tréningom! Táto placka obsahuje zdravé tuky, vlákninu a skoro 30g bielkovín! Dá sa pripraviť aj bez lepková verzia-pridaním bezlepkových vločiek.

Servírovať môžete s kúskami banánu, orechmi, tvarohom, jogurtom, iným čerstvým ovocím…;)

Avokádovo-čokoládové lievančeky

Avokádovo-čokoládové lievančeky Smaženie

Ak ste milovníkom čokolády, tak toto je recept vyšitý ako pre vás! Veľmi zdravé s obsahom zdravých tukov z avokáda a kokosového oleja, rýchle a jednoduché na prípravu, a hlavne výborné! 😉
Tieto mini lievančeky sú vláčne, mäkké a chutia ako brownies. Ja som použila ovsenú múku, ale ak máte intoleranciu na lepok, rozmixujte bezlepkové vločky v mixéri na múku a mlieko tiež môžete použiť akékoľvek, ja som použila mandľové.

Perníkové lievance so sušenými figami

Perníkové lievance so sušenými figami Smaženie

Dnešné nedeľné ráno vyzeralo a chutilo takto! 🙂

Dnes som chcela vymyslieť nejakú zaujímavú kombináciu chutí. Amarantová múka, pohánková múka, celozrnná múka, grécky jogurt, perníkové korenie a sušené figy. No, neznie so dobre?

Výsledok bol prekvapivý! Jemná konzistencia, karamelizované figy, perníková chuť…