Semienkové krekry/chlebíky bez lepku

Semienkové krekry/chlebíky bez lepku Pečenie

Pred dvoma dňami padol skvelý návrh na recept na bielkovinové chlebíky. Nedalo mi to, a na druhý deň som sa pustila do prípravy! Nie je to nič zložité, stačí zmiešať semienka a orechy podľa chuti, pridať vajíčko, parmezán a chrumkavé chlebíky plné vlákniny sú na svete. 😉 Chuť je výborná a každý kúsok krásne chrumká.
Môžete si ich zabaliť na olovrant do práce, do školy, chrumkať pri filme alebo si ich naservírovať ako prílohu k šalátu. 🙂 Výber je na vás.

Proteínový cheesecake s bielou čokoládou

Proteínový cheesecake s bielou čokoládou Pečenie

Možno som jedna z mála ľudí, ktorá miluje bielu čokoládu a myslí si, že je zdravá. Nemyslím si, že by bola biela čokoláda nezdravá, keď použijete kvalitnú a bio. 🙂 V tomto cheesecaku som použila bielu čokoládu, ktorá obsahuje iba kakaové maslo, trstinový cukor, bourbon vanilku, mlieko je nahradené sušeným ryžovým mliekom a neobsahuje žiadne iné pridané tuky.
Cheesecake je neuveriteľne lahodný a nabitý veľkým množstvom bielkovín! 😉

Proteínový láva koláčik s čokoládou

Proteínový láva koláčik s čokoládou Pečenie

Ste pripravení na extra čokoládovy výbuch? Táto proteínová čokoládová sopka zatočí s vašimi chuťovými pohárikmi! A to nielen chuťou, ale aj konzistenciou. Každé sústo sa rozplynie na vašom jazyku doslova ako lavína. Navyše je absolútne bez lepku. 🙂

Vianočná vianočka

Vianočná vianočka Pečenie

Kto si nevie predstaviť Vianoce bez domácej voňavej vianočky?
U nás doma v čase Vianoc sa vždy vsadí na klasiku. Tento rok som pečenie vianočky vzala do vlastných rúk a upiekla zdravú a luxusnú verziu zo špaldovej múky. Žiadna tuhá a tvrdá vianočka, ale krásne voňavá a mäkká. Už len tá vôňa pri pečení prebudí každého. Dostane každého. A Vianoce sa môžu začať. 😉

Špaldové linecké koláčiky s kokosovým cukrom

Špaldové linecké koláčiky s kokosovým cukrom Pečenie

Čo by to boli za Vianoce, keby tieto obľúbené krehké linecké koláčiky chýbali u vás doma. 🙂 My na ne nedáme dopustiť! Obsahujú samé kvalitné ingrediencie a hlavne lásku. špaldová múka a kokosový cukor im dodal poriadny šmrnc! Po upečení sú krásne mäkké a každým dňom sú mäkšie a mäkšie. 😉

Doslova tekvicové žemličky

Doslova tekvicové žemličky Pečenie

No nie sú chutné? 🙂 Čo je krajšie v jesennom období, ako tvorenie nových a zaujímavých receptov z tekvice? Takmer celý rok na tekvicu ani nepomyslím, ale keď príde farebná jeseň, máme ju každý deň na stole v inom prevedení. Aj vy?
Tieto tekvicové žemličky sú krásne nadýchané a jemne sladké a s týmto unikátnym tvarom vyčaria na stole slávnostný a radostný nádych. Príprava je jednoduchá a zábavná – nič zložité. Poďme sa pozrieť na postup. 😉

Chrumkavé čipsy z červenej repy

Chrumkavé čipsy z červenej repy Pečenie

Dnes s vami radostne zdielam tento báječne zdravý, a tak jednoduchý recept na čipsy! áno, na čipsy! 😉 S nami si ich môžete vychutnať aj počas vašej cesty k zdravému a krásnemu telu bez akýchkoľvek výčitiek. Sú ľahké, chrumkavé, slané a zároveň mierne sladké. Vykúzlia vám perfektnú nízko-kalorickú desiatu či olovrant medzi jedlami. Garantujem vám, zmiznú rýchlo. 😛
Už ste niekedy pripravovali zeleninové čipsy? Ak áno, z akej zeleniny?

Jesenný gaštanový koláč – bez lepku a bez laktózy

Jesenný gaštanový koláč – bez lepku a bez laktózy Pečenie

Vedeli ste, že gaštany sú jediné orechy, ktoré obsahujú vitamín C? A vedeli ste, že koláč bez lepku a bez laktózy môže chutiť fantasticky? 😉 Máme tu dôkaz! Každý kúsok tohto gaštanového koláča je pekne krehký, vláčny, bohato gaštanový a lieskovo orieškový. 🙂 Čo viac môže pripomínať farebnú jeseň ako gaštany? Neváhajte a pustite sa ihneď do prípravy! 🙂
Recept na domáce gaštanové pyré nájdete na stránke.

Famózny cviklový koláč s čokoládovou ganache polevou

Famózny cviklový koláč s čokoládovou ganache polevou Pečenie

šťavnatý čokoládový koláč poliaty bohato čokoládovou ganache polevou, ktorý v sebe ukrýva cviklu? áno! 🙂 Koláč, ktorý je jednoducho určený pre všetkých, bez ohľadu na to, či máte intoleranciu na lepok, laktózu, alebo ste vegán či paleo. 😉 Je táááááááák dobrý a neuveriteľne zdravý!
Koláč môžete pripraviť buď s bezlepkovou múkou, alebo s celozrnnou múkou, ak nemáte intoleranciu na lepok. Mne sa osvedčila mandľová múka a špaldová hladká. Cviklové pyré si vyrobíte tak, že uvaríte cviklu vo vode domäkka a rozmixujete dohladka v mixéri.

Jablkové pité modernej ženy (+ bezlepková verzia)

Jablkové pité modernej ženy (+ bezlepková verzia) Pečenie

Lenivé rána? Dni? Lenivý režim? áno, poznáme tento pocit. Jeseň je už raz taká. Ak aj vás občas pochytí táto lenivá nálada, ako nás, a máte chuť si pripraviť niečo rýchle, zdravé a sladké, skúste tento tradičný koláčik našich starých mám v zrýchlenej verzii, ktorý nikdy nesklame! 😉 A výsledok? Krásne šťavnatý a sezónny koláč plný jabĺk, ktorý každého poteší! 🙂
Tak dámy (ale aj páni), prichystajte si, prosím, iba dve misky, formu na pečenie a hor sa do toho! 😉

Bezlepkové brownie muffiny s pekanovými orechami

Bezlepkové brownie muffiny s pekanovými orechami Pečenie

Pamätám si, keď som prvýkrát pripravila a ochutnala náš úspešný čokoládový koláč absolútne bez výčitiek, ktorý obsahuje jednu unikátnu surovinu-fazule! Po ochutnaní sa moje oči skoro prekrížili :D, akú fantastickú a bohatú chuť vytvorila kombinácia čokolády a fazúľ. Moja prvá reakcia bola: “Oh môj bože, toto nemôže byť pravda!” :O
Nedávno som ho vylepšila a pretvorila do týchto roztomilých, extra zdravých brownie muffín s chrumkavými pekanovými orechami a kokosom na vrchu. Sú Bohato čokoládové, jemné, chrumkavé, bezlepkové a navyše aj bezlaktózové. Je to sen? Nie! Presvedčte sa sami, budete ich zbožňovať.
Ak ste ešte nikdy nepiekli s fazuľami, je čas! 😉

Pečená tekvicovo-špenátová frittata

Pečená tekvicovo-špenátová frittata Pečenie

Absolútna pochúťka na raňajky z vajíčok, šťavnatej maslovej tekvice a baby špenátu. 🙂 Frittata patrí medzi jednoduché a rýchle raňajky, ktoré chutia tak fantasticky! Táto frittata vám dodá jedinečný balíček kvalitných bielkovín a vitamínov a poslúži ako skvelá obmena tradičných miešaných vajíčok. 😉

Šťavnatý vegan figovo-banánový chlebík

Šťavnatý vegan figovo-banánový chlebík Pečenie

Zbohom leto, ahoj september! September je obdobie v roku, kedy je opäť čas na husté teplé polievky, komfortné jedlá a pečenie. Svieže letné menu sa pomaličky prepne na menu plné jesenných chutí a práve figy sú toho dôkazom. Čerstvé figy spolu so sladkými banánmi vytvorili krásne bohatý a šťavnatý chlebík plný ovocia a škoricovej vôni, ktorý pohladí váš žalúdok a rozvonia váš domov magickou vôňou. 🙂
Niekedy stačí iba upiecť domáci koláč a hneď sa zdá byť všetko krajšie. 🙂

Bezlepkové škoricové donutky za 10 minút (ktoré zvládnete aj bez formy)

Bezlepkové škoricové donutky za 10 minút (ktoré zvládnete aj bez formy) Pečenie

Nebudeme si klamať, kto by tieto šišky predsa nemal rád? 😛 Horúce, voňavé, lahodné, sladké…
Myslím si, že väčšina áno. Ale teraz odklonte myšlienky od tých kupovaných a nezdravých a zbystrite pozornosť našim. 🙂 Prinášame vám ultimátny a rýchly recept, ako si pripraviť túto maškrtu v pohodlí domova, bez lepku, bez laktózy, bez vyprážania, a to s prípravou, ktorá vám zaberie 10 minút! Primárne suroviny tvoria mandľová múka, kokosový olej, kokosový cukor a banány. Poďme na to! 😉

TIP: Namiesto mandľovej múky môžete použiť gaštanovú alebo múku z vlašských orechov.

Bezlepkový čokoládový fondán koláč s malinami

Bezlepkový čokoládový fondán koláč s malinami Pečenie

Je možné, aby koláč, ktorý neobsahuje ani múku, ani mliečne výrobky chutil tak božsky?! Nedokážem tú čokoládovú chuť ani slovami opísať. Nehľadajte v ňom tentokrát žiadnu zeleninu alebo inú alchímiu. 😉 Ako teda vznikol tento koláč? Raz som kúpila zrelé banány, veľa zrelých banánov, jeden deň a už by som ich mohla vyhodiť. Nerada vyhadzujem jedlo, špeciálne banány. Milujem banány. 😛 Potom mi našepkali-banánový bezlepkový koláč! A aká ďalšia surovina miluje banány? Predsa horká čokoláda. Známe kombo, ale vždy účinné.
Opíšem ho jednoducho pár slovami-luxusne čokoládový, vláčny a šťavnatý. Teraz to už je len o vás. 🙂

POZNáMKA: Ak nemáte momentálne po ruke mandľovú múku, môžete ju zameniť za inú bezlepkovú alebo hladkú celozrnnú múku. Množstvo cukru môžete taktiež pridť podľa chuti.